Domácí jahodový nanuk s čokoládou

Domácí jahodový nanuk s čokoládou

Taky milujete klasického mrože? Pokud už i u vás děti touží po domácí zmrzlině, pak vyzkoušejte tenhle mega jednoduchý recept. A věřím, že si ho budete doma dělat i v době, kdy bude sezona jahod.

Až je mi trapné vám ho sem dávat, protože vlastně smícháte jen pár ingrediencí, dáte to do formičky, necháte zmrznout a pak ozdobíte čokoládou. Ale, mám tu zkušenost, co oči uvidí, po tom srdce zaplesá. Je to tedy spíš inspirace, než hele – Slepičárna má pro vás super nový recept na blogu. A pokud byste se ptali, tyhle silikonové formičky typu Magnum mám půjčené od kamarádky, bohužel ani netuším, zda se u nás dají sehnat…

P.S. Ty „reklamy“ u receptu nejsou placené, ale když už vám nemůžeme říct, kde seženete tuhle formu na nanuky, tak aspoň ať víte, kam pro to…

 

Jahodový mrož s čokoládou

2 větší nanuky

příprava: 20 minut + mražení (asi 8 hodin)

 

Co na jahodového nanuka?

300 g čerstvých jahod

1 lžíce třtinového cukru (podle toho, jak jsou jahody sladké)

1 lžička domácího vanilkového cukru

troška šťávy z citronu (stačí pár kapek, pokud jsou jahody kyselejší, nemusí být)

80 g čokolády nad 50% (my kupujeme čokoládu na vaření z Lidlu)

a pak nějaké ozdoby (můžou být čokoládové kuličky, lyofilizované ovoce, ořechy – kupujeme pro změnu v Mixit)

 

Co budeš ještě potřebovat?

Tvořítka na nanuky

Dřevěné úchytky (kupujeme v lékárně klasické dřevěné ústní lžičky)

 

Jak na to?

  1. Jahody zbav stopek, umyj a dej do robota (já na to používám smoothie – Sport blander od Electroluxu), rozmixuj je nahrubo, pak přidej cukry a podle potřeby i šťávu z citronu. Mixuj dohladka.
  2. Nalij do tvořítek, dej tam dřevěné úchytky, přidej ještě trošku jahodové směsi, aby byly ponořené. Vlož to do mrazáku a nech alespoň 8 hodin tuhnout.
  3. Ve vodní lázni rozehřej čokoládu, vyndej nanuky z tvořítek a namoč je do ní. Rychle je ozdob čím chceš, například čokoládovými kuličkami, protože čokoláda rychle tuhne. A pak rovnou nanuky snězte nebo si je dejte ještě do mrazáku…
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *