Jak na čokoládové cookies bez vážení

Jak na čokoládové cookies bez vážení

Jsou tak snadné a u nás maximálně oblíbené. O čem je řeč? O klasický amerických cookies. Tyhle se navíc tváří trošku jako brownies.

Výhodou číslo jedna je, že je zvládnou od A do Z udělat i děti. Všechno se dá do jedné mísy, propracuje rukama. S krájením čokolády je to horší, pokud nemáte čokoládové čočky. Ale jinak vám stačí hrnek o objemu 250 ml, čajová lžička a polévková lžíce. Plech a pečicí papír…

Čokoládové cookies

asi 13 sušenek

příprava: 20 minut

 

Co na čokoládové cookies?

1 a ¼ hrnku hladké mouky (210 g)

1 lžička prášku do pečiva

špetka mořské soli

7 lžic změklého másla (1 lžíce á 20 g)

2/3 hrnku třtinového cukru (170 g)

1 bio vanilkový cukr

1 vejce

2 lžíce holandského kakaa

150 g čokolády 70%

 

Jak na to?

  1. Do mísy nasyp mouku, přidej prášek do pečiva, mořskou sůl, přidej máslo pokojové teploty, cukry, vejce a holandské kakao. Promíchej. Čokoládu nakrájej na menší kostičky. Větší část vmíchej do směsi. Propracuj prsty na hladké těsto.
  2. Předehřej si troubu na 180°C. Plech vylož pečicím papírem. Lžící nabírej stejné díly a přendej je na plech. Lehce zmáčkni a vytvaruj kulatou stranou lžíce. Dávej je dál od sebe. Nakonec ozdob zbývající čokoládou.
  3. Peč v troubě při 180°C asi 12 minut, po 10 minutách zkontroluj, podle potřeby otoč plech. Sušenky nech vychladit na mřížce.

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *