Jsou tak snadné a u nás maximálně oblíbené. O čem je řeč? O klasický amerických cookies. Tyhle se navíc tváří trošku jako brownies.
Výhodou číslo jedna je, že je zvládnou od A do Z udělat i děti. Všechno se dá do jedné mísy, propracuje rukama. S krájením čokolády je to horší, pokud nemáte čokoládové čočky. Ale jinak vám stačí hrnek o objemu 250 ml, čajová lžička a polévková lžíce. Plech a pečicí papír…
Čokoládové cookies
asi 13 sušenek
příprava: 20 minut
Co na čokoládové cookies?
1 a ¼ hrnku hladké mouky (210 g)
1 lžička prášku do pečiva
špetka mořské soli
7 lžic změklého másla (1 lžíce á 20 g)
2/3 hrnku třtinového cukru (170 g)
1 bio vanilkový cukr
1 vejce
2 lžíce holandského kakaa
150 g čokolády 70%
Jak na to?
- Do mísy nasyp mouku, přidej prášek do pečiva, mořskou sůl, přidej máslo pokojové teploty, cukry, vejce a holandské kakao. Promíchej. Čokoládu nakrájej na menší kostičky. Větší část vmíchej do směsi. Propracuj prsty na hladké těsto.
- Předehřej si troubu na 180°C. Plech vylož pečicím papírem. Lžící nabírej stejné díly a přendej je na plech. Lehce zmáčkni a vytvaruj kulatou stranou lžíce. Dávej je dál od sebe. Nakonec ozdob zbývající čokoládou.
- Peč v troubě při 180°C asi 12 minut, po 10 minutách zkontroluj, podle potřeby otoč plech. Sušenky nech vychladit na mřížce.