Rychlé snídaňové vafle s letním ovocem

Rychlé snídaňové vafle s letním ovocem

Co se snídá u nás doma? Palačinky, lívance a taky vafle. Ještě do nedávna jsem je kupovala, přiznávám se dobrovolně. Pak mi chef koupil chytrou mašinku, našla jsem si recept na netu, trošku ho poupravila a jupí, vafle jsou konečně na blogu!

Kdy jindy, než na konci školního roku? Máme před sebou celé léto plné vaflí. A protože láska prochází i v pubertě žaludkem (nebo vlastně v každém věku) tak vafle jsou u nás doma něco jako lék na všechny možné neduhy. Na špatné známky, na zlomená srdce (jednou možná) i třeba jen tak pro rodinné štěstí u jednoho snídaňového letního stolu.

Vafle s jogurtem a ovocem

4 porce

příprava: 30 minut + chlazení 30 minut

Co na vafle?

40 g změklého másla

220 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 lžíce třtinového cukru

1 lžička mleté skořice

špetka soli

300 ml plnotučného mléka

2 vejce

olej na potření vaflovače

2 bílé řecké jogurty

letní ovoce (třešně, rybíz, josta, maliny)

agáve sirup na doslazení

Jak na to?

  1. Máslo rozpusť a nech ho trošku vychladnout. Odvaž si mouku, přidej k ní prášek do pečiva, cukr, mletou skořici a špetku soli. Vyšlehej máslo s mlékem a vejci. Přidávej postupně suché ingredience a vyšlehej dohromady.
  2. Fígl je v tom, že těsto necháš alespoň 30 minut v chladu odležet. Pak se ti s ním bude líp pracovat a vafle budou nadýchanější, chutě propojenější.
  3. Po 30 minutách rozehřej vaflovač, potři ho troškou oleje a nalij rovnoměrně těsto. Jakmile se začnou na těstu tvořit bublinky, přiklop a peč dozlatova.
  4. Vyndej, nalij další těsto a pokračuj, dokud nebudeš mít všechny vafle hotové. Nakonec je podávej s jogurtem, ovocem a vše můžeš dosladit třeba agáve sirupem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *