Znáte sušenková lízátka zvaná POP CAKES? Zkuste tato čokoládová!

Znáte sušenková lízátka zvaná POP CAKES? Zkuste tato čokoládová!

Připravují se z piškotu, polévají se například čokoládou, zdobí se a perfektně se hodí třeba na party (na piknik) nebo jen tak, na chuť.

S tímto receptem přišla naše Thea, od začátku až do konce připravila lízátka sama. Co to pro vás znamená? Že do toho musíte jít taky, nezáleží na věku, pohlaví a dál už to znáte… A já jsem fakt ráda, že mám doma tuhle cukrářku, pekařku a možná z ní jednou bude i chef. Do té doby, ale bude péct pěkně doma a pro nás. A taky pro vás, když mi dovolí dát sem některý z jejích receptů.

Čokoládová POP CAKES

asi 14 lízátek (1 forma na dort o průměru 24 cm) 

příprava: 50 minut + 50 minut chladnutí 

Co na lízátka?

3 vejce

3 lžíce třtinového cukru

3 lžíce kakaa

3 lžíce polohrubé mouky

1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

+ máslo (nebo olej) na vymazání formy

+ polohrubá mouka na vysypání formy

180 g bílého jogurtu

100 g Lindt Excellence (55% nebo 70%)

100 g Lindt Excellence White Vanilla

Jak na to?

  1. Předehřej si troubu na 170°C. Formu na dort vymaž máslem (nebo olejem) a vysyp polohrubou moukou. Vejce vyklepni do mísy od robota s balónovou metlou, přidej cukr a šlehej, dokud se nevytvoří světlá pěna. Kakao s moukou přesej a postupně je přidávej do vaječné pěny. Šlehej. 
  2. Těsto nalij do formy a peč lehce dozlatova, asi 25 až 30 minut. A jak poznáš, že je korpus uvnitř upečený? Když do něj zapíchneš špejli, po vytažení zůstane suchá. Piškot nech na mřížce vychladnout, aspoň 10 minut. 
  3. Poté těsto rozsekej v robotu (sekáček na ořechy) nebo rozdrob do větší mísy. Vmíchej jogurt. Těsto musí držet tvar, můžeš třeba přidat i trošku lískooříškového krému. Těsto nech ještě 30 minut odpočinout v ledničce.
  4. Připrav si dva menší hrnce s vodou a do nich polož nerez misky na vodní lázeň. Vodu přiveď k varu a pak v miskách rozpusť hořkou i bílou čokoládu (každou zvlášť). Z těsta ukoulej kuličky o velikosti 3-5 cm, jednu část špejle namoč v hořké čokoládě a napíchni na ní kuličku, bude líp držet.
  5. Lízátka namáčej v hořké čokoládě a nech je ztuhnout na platu od vajíček nebo alespoň na mřížce. Lízátka se musí co nejmenší plochou dotýkat podkladu. Poté je ozdob pomocí zdobícího sáčku bílou čokoládou, můžeš použít i sušené nebo čerstvé ovoce, nadrcené ořechy na ozdobu… Nech ztuhnout a podávej pop cakes jako lízátka na špejli. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *