Znáte sušenková lízátka zvaná POP CAKES? Zkuste tyto čokoládové!

Znáte sušenková lízátka zvaná POP CAKES? Zkuste tyto čokoládové!

Připravují se z piškotu, polévají se například čokoládou, zdobí se a perfektně se hodí třeba na party (na piknik) nebo jen tak, na chuť.

S tímto receptem přišla naše Thea, od začátku až do konce připravila lízátka sama. Co to pro vás znamená? Že do toho musíte jít taky, nezáleží na věku, pohlaví a dál už to znáte… A já jsem hrozně ráda, že mám doma tuhle cukrářku, pekařku a možná z ní jednou bude i chef. Do té doby, ale bude péct pěkně doma a pro nás a taky pro vás, když mi dovolí sem dát některý z jejich receptů.

Čokoládový POP CAKES

Asi 14 lízátek (1 forma na dort o průměru 24 cm) 

Příprava: 50 minut + 50 minut chladnutí 

Co na lízátka?

3 vejce

3 lžíce třtinového cukru

3 lžíce kakaa

3 lžíce polohrubé mouky

1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

+ máslo (nebo olej) na vymazání formy

+ polohrubá mouka na vysypámí formy

180 g bílého jogurtu

100 g Lindt Excellence (55% nebo 70%)

100 g Lindt Excellence White Vanilla

Jak na to?

  1. Předehřej si troubu na 170°C. Formu na dort vymaž máslem (nebo olejem) a vysyp polohrubou moukou. Vejce vyklepni do mísy od robota, přidej cukr a šlehej, dokud se nevytvoří světlá pěna. Kakao s moukou přesej a postupně je přidávej do vaječné pěny. Šlehej. 
  2. Těsto nalij do formy a peč lehce dozlatova, asi 25 až 30 minut. Že je korpus upečený poznáš tak, že když do něj píchneš špejlí, po vytažení zůstane suchá. Piškot nech na mřížce vychladnout, aspoň 10 minut. 
  3. Poté těsto rozsekej v robotu (na ořechy) nebo rozdrob do větší mísy. Vmíchej jogurt. Těsto musí držet tvar, můžeš třeba přidat i trošku lískooříškového krému. Těsto nech ještě 30 minut odpočinout v ledničce.
  4. Připrav si dva menší hrnce s vodou a do nich polož nerez misky na vodní lázeň. Rozpusť hořkou i bílou čokoládu (každou zvlášť). Z těsta ukoulej kuličky o velikosti 3-5 cm, jednu část špejle namoč v hořké čokoládě a napíchni na ní kuličku, bude líp držet.
  5. Lízátka namáčej v hořké čokoládě a nech je „na platu vajec“ ztuhnout. Poté je ozdob pomocí zdobícího sáčku bílou čokoládou, můžeš použít i sušené nebo čerstvé ovoce, nadrcené ořechy na ozdobu… Nech ztuhnout a podávej pop cakes jako lízátka na špejli. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *