Recept na domácí camping salát

Recept na domácí camping salát

Hermelínový, bramborový, pochoutkový, vlašský nebo právě camping salát. Na kterou klasiku z dětství vzpomínáte vy? A věděli jste, že si něco takového můžete snadno připravit i doma?

Třeba když už nevíte co ke svačině, večeři nebo si chcete udělat radost jen tak a trošku si u toho zavzpomínat. Na internetu se ingredience do salátu trošku liší. U nás najdete takový recept, který nám chutná nejvíce. Základem je pikantní chuť, salám, kyselá okurka, nakládané papriky a majonéza. A důležité je také servírování, pěkně z papíru a s rohlíkem. 

Camping salát

4 porce

Příprava: 15 minut + chlazení přes noc

Co na salát?

1 středně velká šalotka

300 g šunkového salámu (cca 2mm plátky)

5 nakládaných beraních rohů

4 nakládané okurky

4 lžíce nakládaných a nakrájených červených paprik

150 g majonézy

50 g bílého jogurtu

1 lžíce kečupu

1 lžička plnotučné hořčice

sůl a pepř

tabasco na dochucení

světlé pečivo na podávání

Jak na to?

  1. Šalotku oloupej a nakrájej na proužky. Šunkový salám nakrájej na trojúhelníčky. Beraní rohy očisti od semínek a nakrájej na menší kousky. Okurky nakrájej na tenké půlměsíčky. Vše přendej do mísy a nezapomeň na nakládané papriky. 
  2. Přidej majonézu s jogurtem, kečup, hořčici, dochuť solí a pepřem. Nesmí to být moc tekuté, protože nakládaná zelenina pustí vodu. Podle potřeby tedy přidej ještě majonézu. Nakonec dle chuti zakápni tabascem. 
  3. Smíchej salát dohromady a nech ideálně do druhého dne rozležet v chladu. Podávej s pečivem, k salátu se perfektně hodí klasický český rohlík. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *