Tradiční velikonoční vajíčková pomazánka

Tradiční velikonoční vajíčková pomazánka

Tradiční velikonoční vajíčková pomazánka

Co by to bylo za Velikonoce bez vajíčkové pomazánky? Kdy jindy se vám doma sejde tolik obarvených vajec než právě z koledy? A pokud nechodíte na pomlázku, jednoduše si uvařte vajíčko natvrdo samy. 

Receptů na vajíčkové pomazánky je nespočet. U nás na blogu najdete i jeden pikantní s chilli. Tentokrát jsme si ale pro vás připravili takovou pomazánku, kterou považujeme za opravdu tradiční. Kromě vajec v ní nesmí chybět něco zeleného, ředkvičky, žervé, majonéza a hořčice. A s čím vajíčkovou pomazánku servírovat? Jasně, že s chlebem! 

Zajímá vás, jak si vypěstovat microgreens/mikrobylinky (výhonky) doma? Mrkněte na Leaf Learn.

Vajíčková pomazánka

4 porce

Příprava: 15 minut

Co na pomazánku?

5 vajec uvařených natvrdo

2 jarní cibulky + na ozdobu

5 ředkviček + na ozdobu

1 kostka Lučiny (žervé)

1 lžíce majonézy

1 lžíce plnotučné hořčice

sůl a pepř

výhonky (rukola, ředkev…)

chleba na podávání

Jak na to?

  1. Vajíčka uvař natvrdo, asi 7 minut. Poté zchlaď studenou vodou, oloupej a nakrájej na kostičky. Přendej do mísy. Jarní cibulku a ředkvičky nakrájej a přidej k vajíčkům. Část si nech na ozdobu. 
  2. Do mísy přidej Lučinu, majonézu a hořčici. Promíchej a dochuť solí a pepřem. Vmíchej výhonky. Podávej na chlebu a ještě ozdob cibulkou, ředkvičkami a výhonky. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *