Dutch Baby s jablky a skořicí na plech

Dutch Baby s jablky a skořicí na plech

Plánujete snídani pro více lidí? Baví vás brunch, kdy se ujídá z jednoho plechu? Pak si Dutch Baby připravte trošku netradičně, místo pánve použijte plech. Jablka se skořicí vás mile překvapí a zahřejí.

Upéct něco, u čeho víte, že jakmile to vyndáte z trouby, už to bude nefotogenický, je pro mě zlo. Na druhou stranu, jakmile ucítím jablka v kombinaci se skořicí a teplým máslem, jdu do kolen. Je mi jedno, jak to vypadá – jen když to chutná jako samo nebe. Nebo aspoň to si myslím já. 

Dutch Baby s jablky a skořicí

na 1 hlubší plech

příprava: 45–60 minut (podle délky pečení)

Co na Dutch Baby?

2 středně velká jablka

1 lžíce rostlinného oleje (řepkový, slunečnicový)

1 lžička mleté skořice

2x špetka soli (vyjde to asi na ½ lžičky)

1 ½ hrnku mléka (o objemu 250 ml)

6 vajec (ideálně velikost L)

1 BIO vanilkový cukr

1 ½ hrnku hladké mouky

¼ hrnku třtinového cukru

100 g rozpuštěného másla

moučkový cukr na posypání

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 220 °C. Jablka nakrájej na měsíčky, jádřince vyhoď. Přendej je na plech, zakapej olejem, skořicí, přidej špetku soli a 1 lžíci z odváženého cukru. Promíchej. Peč do měkka, asi 15–20 minut. Poté vyndej z trouby a nech ji stále zapnutou.
  2. Mezitím vyšlehej, ideálně v blenderu, mléko s vejci a druhou špetkou soli. Ve vedlejší míse smíchej oba cukry s moukou. Postupně přidávej „suchou směs“ k té tekuté a průběžně šlehej. Nakonec ti vznikne tekutější našlehané těsto.
  3. Upečená jablka rovnoměrně zalij rozpuštěným máslem, to musí pokrýt dno plechu. Navrch nalij vyšlehané těsto a peč dozlatova, asi 20–30 minut. Jakmile těsto po stranách vyběhne a je zlatavé po celé ploše, je upečeno. Posyp zlehka moučkovým cukrem a ihned podávej. Dutch Baby chutná nejlépe teplé. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *