Recept na domácí čevabčiči s bramborami

Recept na domácí čevabčiči s bramborami

Milujete balkánské šišky z mletého masa? Připravte si je doma! Stačí vám jen šťavnaté vepřové maso a pár ingrediencí, které určitě máte běžně ve špíži…

Zajímá vás, proč jsou tyhle naše brambory tak žluté? Máme tip od našeho kamaráda Petra Hajného (restaurace Zas a znova). Stačí, když k nim při vaření přisypete špetku šafránu. Chuť to ovlivní jen velmi jemně. A má to neskutečný efekt. 

Čevabčiči s bramborami

4 porce

Příprava: 45 minut

Co na čevabčiči?

800 g mletého vepřového masa (ideálně z plece nebo krkovice)

2 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce oleje

2 lžíce sladké papriky

sůl a pepř

1 kg brambor (varný typ A, B)

1 červená cibule

pažitka

plnotučná hořčice

Jak na to?

  1. Namel si vepřové maso nahrubo. Oloupej cibule a česnek a nakrájej na drobno. Na pánvi rozehřej olej. Cibuli orestuj a než zesklovatí (nakonec by měla být světle hnědá) přidej česnek a společně orestuj. Odstav a nech vychladnout.
  2. Do mísy k masu přidej papriku, sůl, pepř a vychladlou cibulku s česnekem. Promíchej. Oloupej brambory a na kostky nakrájej. Uvař je v osolené vodě doměkka.
  3. Mezitím předehřej troubu na 180°C. Rukama (namáčej si je v míse s vodou, čevabčiči se budou lépe tvarovat) ušoulej šišky, každá by měla mít asi 50 g. Přendej je na plech vyložený pečicím papírem a peč dozlatova, asi 13 až 15 minut.
  4. Oloupej červenou cibuli, rozpul ji a nakrájej na plátky. Pažitku nasekej. Čevabčiči podávej s bramborami, cibulí a hořčicí a posyp pažitkou. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *