Jak na čokoládové cookies bez vážení

Jak na čokoládové cookies bez vážení

Jsou tak snadné a u nás maximálně oblíbené. O čem je řeč? O klasických amerických cookies. Tyhle se navíc tváří trošku jako brownies.

Největší výhodou je, že je zvládnou od A do Z udělat i děti. Všechno se dá do jedné mísy a propracuje rukama. S krájením čokolády je to horší, takže pokud máte čokoládové čočky, neváhejte je použít! Ale jinak vám stačí hrnek o objemu 250 ml, čajová lžička a polévková lžíce. A taky plech a pečicí papír…

Čokoládové cookies

asi 13 sušenek

příprava: 20 minut

Co na čokoládové cookies?

1 a ¼ hrnku hladké mouky (210 g)

1 lžička prášku do pečiva

špetka mořské soli

7 lžic změklého másla (1 lžíce á 20 g)

2/3 hrnku třtinového cukru (170 g)

1 bio vanilkový cukr

1 vejce

2 lžíce holandského kakaa

150 g čokolády 70%

 

Jak na to?

  1. Do mísy nasyp mouku, přidej prášek do pečiva a mořskou sůl. Pak přidej máslo pokojové teploty, cukry, vejce a holandské kakao. Promíchej. Čokoládu nakrájej na menší kostičky. Jestli máš čočky, je vyhráno! Větší část vmíchej do směsi. Propracuj prsty na hladké těsto.
  2. Předehřej si troubu na 180°C a plech vylož pečicím papírem. Lžící nabírej stejné díly těsta a přendej je na plech, kousek dál od sebe. Lehce zmáčkni a vytvaruj kulatou stranou lžíce do nepravidelných koleček. Nakonec ozdob zbývající čokoládou.
  3. Peč v troubě asi 12 minut, po 10 minutách zkontroluj a podle potřeby otoč plech. Sušenky nech vychladnout na mřížce.

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *