Rychlé těstoviny s rajčaty (nejen) pro děti

Rychlé těstoviny s rajčaty (nejen) pro děti

Ujíždí si vaše děti na těstovinách? Červených nebo zelených? Když nemáme pesto, je u nás tahle verze asi nejoblíbenější. Nejlepší jsou v létě, na terase!

Netuším, jak to máte vy doma, ale u nás můžou holky jíst těstoviny každý den. Dokonce je umí i samy připravit. Je to prostě vděčné, jednoduché a hlavně rychlé jídlo na takové ty dny, kdy se vám nic nechce nebo prostě nemáte čas. Do základu můžete přidat cuketu nebo řapíkatý celer. Nebo udělat verzi čistě i bez masa. Co ale nesmí chybět, jsou sladká rajčátka a čerstvé bylinky! O olivovém oleji a parmazánu nemluvě…

Těstoviny s rajčátky 

4 porce

příprava: 20 minut

Co na těstoviny?

500 g těstovin (např. penne)

olivový olej

2 šalotky

250 g slaniny vcelku

250 g cherry rajčátek

1 konzerva loupaných rajčat

čerstvé oregano, tymián a bazalka

sůl a pepř

třtinový cukr na dochucení

nastrouhaný parmazán nebo pecorino

Jak na to?

  1. V hrnci přiveď vodu k varu. Přidej trošku olivového oleje, sůl a vař těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím oloupej šalotky a nadrobno je nakrájej. Slaninu nakrájej na menší kousky. 
  2. Na pánvi rozpal olivový olej a orestuj šalotku, přidej slaninu, restuj a nakonec vmíchej celá rajčátka. Krásně popraskají. Poté přidej loupaná rajčátka z konzervy, oregano a tymián. Dochuť solí, pepřem a podle potřeby doslaď cukrem. Nakonec vmíchej nasekanou bazalku.
  3. Slij těstoviny. Rozděl je do talířů, přidej rajčatovou omáčku, nastrouhaný sýr a nakonec ještě můžeš dát bazalku a zakapat olivovým olejem. Podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *