Už jste někdy měli zauzená kachní prsa na grilu? Už jste někdy ochutnali čočkový salát na grilu? Garantujeme vám, že tyhle dva recepty si budete grilovat Zas a znova!
Vypadá to, že si děláme z každého vaření srandu. Ono to jinak ani snad nejde. Ne na Slepičárně. Ne, když oslovíte Karla Šimůnka a Petra Hajného z restaurace Zas a Znova. Vždyť oni se furt smějí, a co víc, mají v rukávu ještě jeden ultra mužský bonus – neustále grilují ve vajíčku. Takže, když jsme přišli s nabídkou videa k nám na blog, automaticky šli do drůbeže. Jak kluci říkají: „Ugrilujeme si kachní kozy“. Pěkně zauzené a se salátem z červené čočky.
- Kachní prsa na grilu4 porcepříprava: 45 minut
Co na kachní prsa?
2 kachní prsa
sůl a pepř
štěpky z jabloně na uzení
svazek levandule na uzení
Co na salát?
olivový olej
2 šalotky
1 chilli paprička
kousek čerstvého zázvoru
kousek čerstvé kurkumy
čerstvé lístky koriandru
1 lžička rajského protlaku
1 lžička kari pasty
1 stonek citronové trávy
300 g červené čočky (celá, ideálně v BIO kvalitě)
kůra z citronu
šťáva z limetky
sůl
kohoutí (nebo kuřecí) vývar na podlití
Jak na to?
- Štěpky z jabloně nalož na 15 minut do vody. Rozpal gril. Slij naložené štěpky a dej je na rozžhavené uhlíky, rozlož na ně polovinu levandule. Kůži na kachních prsou nakrájej na kostičky. Osol a opepři. Vlož je na gril kůží dolu spolu s druhou polovinou levandule. Zavři gril a griluj maso z každé strany asi 10 minut.
- Mezitím si připrav čočkový salát. V hrnci, který můžeš dát do grilu, rozehřej olivový olej. Šalotky nadrobno nakrájej a orestuj je. Přidej oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor a kurkumu. Ogriluj v hrnci. Vmíchej lístky koriandru, rajský protlak, kari pastu a nožem drcený celý stonek citronové trávy.
- Nakonec ke směsi v hrnci vmíchej čočku, dochuť to kůrou z citronu a šťávou z limetky, osol, zalij vývarem, zavři gril a griluj asi 10 až 15 minut. Sem tam zamíchej, pak vyhoď citronovou trávu. Ogrilovaná kachní prsa nakrájej na plátky a podávej s čočkovým salátem.