Zas a znova kachní prsa na grilu

Zas a znova kachní prsa na grilu

Už jste někdy měli zauzená kachní prsa na grilu? Už jste někdy ochutnali čočkový salát na grilu? Garantujeme vám, že tyhle dva recepty si budete grilovat Zas a znova!

Vypadá to, že si děláme z každého vaření srandu. Ono to jinak ani snad nejde. Ne na Slepičárně. Ne, když oslovíte Karla Šimůnka a Petra Hajného z restaurace Zas a Znova. Vždyť oni se furt smějí, a co víc, mají v rukávu ještě jeden ultra mužský bonus – neustále grilují ve vajíčku. Takže, když jsme přišli s nabídkou videa k nám na blog, automaticky šli do drůbeže. Jak kluci říkají: „Ugrilujeme si kachní kozy“. Pěkně zauzené a se salátem z červené čočky.

  1. Kachní prsa na grilu4 porcepříprava: 45 minut

    Co na kachní prsa?

    2 kachní prsa

    sůl a pepř

    štěpky z jabloně na uzení

    svazek levandule na uzení

    Co na salát?

    olivový olej

    2 šalotky

    1 chilli paprička

    kousek čerstvého zázvoru

    kousek čerstvé kurkumy

    čerstvé lístky koriandru

    1 lžička rajského protlaku

    1 lžička kari pasty

    1 stonek citronové trávy

    300 g červené čočky (celá, ideálně v BIO kvalitě)

    kůra z citronu

    šťáva z limetky

    sůl

    kohoutí (nebo kuřecí) vývar na podlití

    Jak na to?

    1. Štěpky z jabloně nalož na 15 minut do vody. Rozpal gril. Slij naložené štěpky a dej je na rozžhavené uhlíky, rozlož na ně polovinu levandule. Kůži na kachních prsou nakrájej na kostičky. Osol a opepři. Vlož je na gril kůží dolu spolu s druhou polovinou levandule. Zavři gril a griluj maso z každé strany asi 10 minut.
    2. Mezitím si připrav čočkový salát. V hrnci, který můžeš dát do grilu, rozehřej olivový olej. Šalotky nadrobno nakrájej a orestuj je. Přidej oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor a kurkumu. Ogriluj v hrnci. Vmíchej lístky koriandru, rajský protlak, kari pastu a nožem drcený celý stonek citronové trávy.
    3. Nakonec ke směsi v hrnci vmíchej čočku, dochuť to kůrou z citronu a šťávou z limetky, osol, zalij vývarem, zavři gril a griluj asi 10 až 15 minut. Sem tam zamíchej, pak vyhoď citronovou trávu. Ogrilovaná kachní prsa nakrájej na plátky a podávej s čočkovým salátem.

 

 

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *