Hrnkový letní makovec s ovocem na plech (bez vajec)

Hrnkový letní makovec s ovocem na plech (bez vajec)

Když je venku horko, nechce se vám v kuchyni trávit moc času. Na druhou stranu, není nad klasický koláč na plech, který je navíc plný ovoce, když máte doma hladové děti. Pak se hrnková varianta receptu hodí nejlépe.

Není totiž nic lepšího na světě, než když můžete vzít jeden hrnek o objemu 250 ml a odvážit ingredience do jedné mísy od robota. Pak to všechno smíchat, přendat na plech, navrch dát ovoce, co léto, zahrada nebo obchod dá a nechat troubu upéct a provonět kuchyň. A samozřejmě nesmí chybět na Slepičárně nejoblíbenější „sladká“ ingredience a tím je mák.

Letní makovec s ovocem

1 plech

Příprava: 50 minut

Co na koláč?

2 hrnky polohrubé mouky + na vysypání plechu

1 prášek do pečiva bez fosfátů

2 hrnky mletého máku 

1 hrnek třtinového cukru

1 vanilkový cukr

1 sáček vanilkového pudinku

2 hrnky mléka

1 hrnek oleje + na vymazání plechu

ovoce (nektarinky, broskve, švestky…)

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 170°C. Do mísy od robota nasyp a nalij vypsané ingredience. Vše dohromady vyšlehej. Plech vymaž olejem a vysyp moukou nebo použij pečicí papír. Těsto do něj rovnoměrně nalij.
  2. Ovoce nakrájej na menší kousky a rozlož ho na těsto. Peč dozlatova, asi 35 až 40 minut. Že je makovec upečený poznáš tak, že když do něj zapíchneš špejli, po vytažení zůstane suchá. Koláč nech na mřížce vychladnout, naporcuj a podávej. 
2 Comments
  1. Tento recept je uzasny! Neustále se k nemu vracím a je to naše oblíbena stálice. Nezklame a da se mnoha způsoby obměňovat 🙂 dekuji!

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *