Jak na špagety s pestem ze sušených rajčat

Jak na špagety s pestem ze sušených rajčat

Pesto je zázrak! Patří mezi ty nejrychlejší, nejjednodušší a zároveň nejvděčnější recepty. Doma pravděpodobně nejčastěji děláte to zelené z bazalky, ale věřte nám, že i to červené ze sušených rajčat je skvělé!

Základem každého pesta je kvalitní olivový olej. A proto máme velkou radost za spolupráci s Olivum.cz. Nabízí široké spektrum výjimečných olejů (a nejen těch), které oceníte hlavně ve studené kuchyni! A každý olej je jiný, takže můžete objevovat stále nové a nové chutě a vybrané modely dát třeba jako dárek.

Seznamte se:

BIO extra panenský olivový olej Nobleza del Sur Eco Day pochází z ekologického zemědělství. Jeho chuť je ovocná, hořká a pikantní, proto přesně sedí k masu a zeleninovým salátům, zkuste ho na těstoviny nebo do risotta.

BIO extra panenský olivový olej Nobleza del Sur Eco Night pochází z ekologického zemědělství. Jeho chuť je velmi jemná, lehce nasládlá a skvěle pasuje se saláty, rybami nebo jen tak se světlou bagetou. 

Olivové oleje Nobleza del Sur ECO – Olivum.cz

Špagety s pestem ze sušených rajčat

4 porce

Příprava: 20 minut

Co na pesto?

200 g sušených rajčat

100 ml olivového oleje

30 g parmazánu + na ozdobu

30 g pecorina 

1 stroužek česneku

2 hrsti bazalky + lístky na ozdobu

sůl a pepř

100 g slaniny orestované na trošce oleje

2 hrsti slunečnicových semínek 

olivový olej na dokončení

asi 800 g špaget

Jak na to?

  1. Uvař si těstoviny na skus dle návodu. Nahrubo nasekej sušená rajčata a přendej je do nádoby na mixování. Přidej olivový olej, sýry, oloupaný stroužek česneku a ponorným (tyčovým) mixérem rozmixuj. Dochuť solí a pepřem, ještě promixuj a až ti bude chuť vyhovovat, přidej lístky bazalky a zlehka promixuj. 
  2. Na pánvi na trošce oleje orestuj na kostičky nakrájenou slaninu a nech ji v sítu odkapat, aby se zbavila přebytečného tuku. Pánev otři a na sucho orestuj semínka.
  3. Uvařené těstoviny slij, promíchej je na pánvi s pestem a s většinou orestované slaniny. Rozděl na talíře, ozdob zbytkem slaniny, nastrouhaným sýrem, semínky a lístky bazalky. Nakonec ještě zakapej olejem. Podávej. 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *