Jak na kuskus se sušenými rajčaty a olivami

Jak na kuskus se sušenými rajčaty a olivami

Přemýšlíte o tom, že vezmete kuskus na milost? Měli byste. Dá se totiž připravit na různé způsoby a dokáže být i šťavnatý. Zkuste ho smíchat se sušenými rajčaty a přidejte olivy.

Tenhle recept je něco jako rychlé jídlo z jedné pánve. A pokud úplně nefandíte kuskusu, možná vás tato varianta mile překvapí. Ať už to bude tou slaninou nebo díky sušeným rajčatům, ručíme za to, že „suchota“ to rozhodně nebude. Zvlášť, když použijete na základ domácí vývar. Pak je tady ještě minimálně jeden bonus navíc, kuskus si můžete dát do krabičky a vzít si ho do práce nebo někam na výlet.   

Kuskus s rajčaty a olivami

4 porce

příprava: 30 minut

Co na kuskus?

250 g kuskusu

400 ml horkého kuřecího vývaru + 250 ml na podlití

1 lžíce olivového oleje

1 lžička soli

Co ke kuskusu?

100 g anglické slaniny

1 cibule

2 mrkve

1 stroužek česneku

100 g sušených rajčat (nebo 1 sklenička v oleji)

100 g zelených oliv bez pecek

oregano (ideálně čerstvé)

sůl a pepř

60 g pecorina

Jak na to?

  1. Slaninu nakrájej na malé kostičky. Cibuli, mrkev a česnek oloupej a nakrájej na malé kousky. Sušená rajčata také nakrájej na menší kousky, olivy na kolečka.
  2. Na pánvi rozehřej olej, orestuj slaninu, poté přidej cibuli, mrkev a česnek. Restuj dozlatova. Pak přidej sušená rajčata, olivy, podlij to vývarem a podus, dokud nebude mrkev na skus. Nakonec přidej oregano a dochuť solí a pepřem.
  3. Připrav si kuskus. Přendej ho do větší misky, zalij horkým vývarem, přidej olivový olej a sůl, promíchej. Přiklop a nech nabobtnat. Potrvá to asi 5 minut.
  4. Směs z pánve promíchej s hotovým kuskusem. Rozděl na talíře a ozdob nastrouhaným pecorinem. Podávej.  
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *