Jednoduché veganské kokosové bounty tyčinky v čokoládě

Jednoduché veganské kokosové bounty tyčinky v čokoládě

Také jste jako děti milovali bounty tyčinky? Připravte si je doma z pár ingrediencí! Budete mít sladkost pod kontrolou a hodí se i jako vánoční cukroví na poslední chvíli.

Co na tyčinky potřebujete? Na odměření surovin vám stačí hrnek o objemu 250 ml a polévková lžíce. A samozřejmě kvalitní suroviny. Proto vám sem dáme odkazy na ty, které máme ozkoušené (např. ze Zdraveorechy.cz) a můžou se vám hodit i v jiných receptech. Zvláště pak na Vánoce kokos a mandlová mouka. Ale i ten zlatý sirup, který je hutnější než javorový a snadněji se s ním pracuje oproti medu, je fajn.

P.S. Na Vánoce místo tyčinek ušoulejte třeba kuličky a obalte je v čokoládové polevě.

Kokosové bounty tyčinky

25 tyčinek

příprava: 20 minut + tuhnutí

Co na tyčinky?

2 hrnky strouhaného kokosu 

½ hrnku mandlové mouky

špetka mořské soli

3 vrchovaté lžíce zlatého sirupu (máme z M&S)

150 ml kokosového oleje pokojové teploty (asi 4 vrchovaté lžíce)

100 g čokolády Lindt Excellence 70% na polevu

mletý kokos na ozdobu

Jak na to?

  1. Do větší mísy dej kokos, mandlovou mouku a sůl. Přidej sirup a větší část kokosového oleje. Začni rukama propracovávat. Směs se musí lepit, chvilku to potrvá. Podle potřeby pak přidávej kokosový olej. 
  2. Tvaruj menší tyčinky, asi 5 cm dlouhé. Přendej na plech vyložený pečicím papírem. Můžeš dát i do dózy, kam se vejdou vedle sebe. A nech ideálně přes noc, ale minimálně hodinu, ztuhnout.
  3. Poté ve vodní lázni rozpusť nalámanou čokoládu. Pomocí lžíce v ní jednotlivé tyčinky obal a nech ztuhnout v chladu. Po chvilce ještě posyp kokosem. Co nesníš hned, nech v uzavíratelné dóze v chladu (např. v ledničce) a ujídej. Vydrží dlouho. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *