Co si dát v létě k snídani nebo svačině? Zkuste mražený jogurt s ovocem a oblíbenými cereáliemi. Je to osvěžující!
Základem je bílý jogurt, ale pro krémovější konzistenci zkuste kombinaci s tvarohem. Navrch dejte jakékoliv sezónní ovoce, ale můžete dát i lyofilizované nebo zmrzlé. Nebojte se přidat granolu, pokud ji doma máte. Nebo oříšky a semínka. Místo sirupu z agáve můžete na doslazení použít i klasický med.
Mražený jogurt s ovocem
4 porce
příprava: 10 minut + minimálně 3 hodiny mrazení
Co na mražený jogurt?
250 g plnotučného tvarohu (ve vaničce)
180 g řeckého bílého jogurtu
1 BIO vanilkový cukr
1-2 lžíce sirupu z agáve + na ozdobu
kůra z 1 limetky (nebo citronu)
2 hrsti jahod (pokrájených nebo lesních)
1 hrst malin
2 hrsti pšeničných rýžových vloček (ale mohou být i jiné cereálie, granola …)
Jak na to?
- V míse smíchej tvaroh s jogurtem, cukrem, sirupem a kůrou z limetky. Pekáček (my máme o velikosti 25 x 20 cm – aby se vešel do mrazáku) vylož pečicím papírem. Krém rovnoměrně rozetři pomocí stěrky. Navrch dej ovoce, vločky a můžeš ještě zakapat sirupem.
- Vlož do mrazáku na minimálně 3 hodiny. Jakmile jogurt s ovocem ztuhne, snadno ho odlepíš od pečicího papíru. Nakrájej a podávej. Pozor, v teple začne rychle povolovat. Co nesníš hned, nech si v mrazáku na později. Sněz do 48 hodin.