Trendy mražený jogurt s ovocem místo zmrzliny

Trendy mražený jogurt s ovocem místo zmrzliny

Co si dát v létě k snídani nebo svačině? Zkuste mražený jogurt s ovocem a oblíbenými cereáliemi. Je to osvěžující!

Základem je bílý jogurt, ale pro krémovější konzistenci zkuste kombinaci s tvarohem. Navrch dejte jakékoliv sezónní ovoce, ale můžete dát i lyofilizované nebo zmrzlé. Nebojte se přidat granolu, pokud ji doma máte. Nebo oříšky a semínka. Místo sirupu z agáve můžete na doslazení použít i klasický med.

Mražený jogurt s ovocem

4 porce

příprava: 10 minut + minimálně 3 hodiny mrazení

Co na mražený jogurt?

250 g plnotučného tvarohu (ve vaničce)

180 g řeckého bílého jogurtu

1 BIO vanilkový cukr

1-2 lžíce sirupu z agáve + na ozdobu

kůra z 1 limetky (nebo citronu)

2 hrsti jahod (pokrájených nebo lesních)

1 hrst malin

2 hrsti pšeničných rýžových vloček (ale mohou být i jiné cereálie, granola …)

Jak na to?

  1. V míse smíchej tvaroh s jogurtem, cukrem, sirupem a kůrou z limetky. Pekáček (my máme o velikosti 25 x 20 cm – aby se vešel do mrazáku) vylož pečicím papírem. Krém rovnoměrně rozetři pomocí stěrky. Navrch dej ovoce, vločky a můžeš ještě zakapat sirupem.
  2. Vlož do mrazáku na minimálně 3 hodiny. Jakmile jogurt s ovocem ztuhne, snadno ho odlepíš od pečicího papíru. Nakrájej a podávej. Pozor, v teple začne rychle povolovat. Co nesníš hned, nech si v mrazáku na později. Sněz do 48 hodin.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *