Co z bílků? Velikonoční pusinky ozdobené ořechy

Co z bílků? Velikonoční pusinky ozdobené ořechy

Zbyly vám bílky z mazanců? Máme pro vás tip, recept na mini hnízda na způsob Pavlova. Odlehčete je krémem s lyofilizovaným ovocem a nezapomeňte na velikonoční zdobení.

Výhodou tohoto svátečního receptu je, že ho zvládne úplně každý. Když dodržíte postup krok za krokem, budou pusinky dokonalé. Efekt pak dodá krém ze šlehačky s trošku tvarohu a na ozdobu použijte například mandle v čokoládě. Vyberte si své Velikonoce na Zdraveorechy.cz. 

Velikonoční pusinky s krémem

asi 10 pusinek o průměru přibližně 7 cm

příprava: 2 hodiny

Co na pusinky?

5 bílků z vajec velikosti M (4 z vajec velikosti L)

225 g moučkového cukru

1 lžička bílého vinného octa

1 lžička kukuřičného škrobu

Co na krém?

250 ml smetany ke šlehání (33 %)

2 lžíce moučkového cukru

2-3 lžíce měkkého plnotučného tvarohu

lyofilizované ovoce (maliny, jahody od Zdraveorechy.cz)

velikonoční ozdoba ze Zdraveorechy.cz (mandle v mléčné čokoládě se skořicí, mandle v čokoládě s příchutí tiramisu, mandle v čokoládě Vienna a lyofilizovaný černý rybíz v jogurtové polevě)

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 100 °C na horkovzdušný program. Dva plechy vylož pečicím papírem. Oddělené bílky (nesmí tam být ani trochu žloutku) přendej do čisté a suché mísy od robota.
  2. Pomocí balónové metly vyšlehej tuhý sníh, chvilku to potrvá! Pak postupně přidávej vždy po lžíci moučkového cukru. Stojí za to si počkat! Nakonec přidej nejprve lžičku octa a poté kukuřičného škrobu. Sníh na pusinky bude krásně lesklý a tuhý.
  3. Pomocí dvou lžic tvaruj na plechy pusinky (na každou ti bude stačit 2 lžíce sněhu). Ideálně tak, aby měly tvar ptačího hnízda. Mohou být i vyšší. Přendej do trouby a nech 45 minut „péct“. Jakmile budou zvenku lehce narůžovělé a pevné, jsou hotové. Vypni troubu. Pusinky nech ještě v troubě sušit 30 minut. Poté plechy přendej na kuchyňskou mřížku a nech zcela vychladnout.
  4. Smetanu nalij do čisté mísy od robota. Pomocí balónové metly vyšlehej šlehačku (při střední rychlosti), poté přidej postupně dvě lžíce moučkového cukru. Nakonec pomocí stěrky opatrně zapracuj v ruce nadrolené lyofilizované ovoce.
  5. Vychlazené pusinky ozdob krémem, přidej velikonoční zdobení například v podobě mandlí v čokoládě a lyofilizované ovoce. Ihned podávej.
Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *