Zas a znova kachní prsa na grilu

Zas a znova kachní prsa na grilu

Už jste někdy měli zauzená kachní prsa na grilu? Už jste někdy ochutnali čočkový salát na grilu? Garantujeme vám, že tyhle dva recepty od dvou našich oblíbených chefů si budete grilovat Zas a znova!

Vypadá to, že si děláme z každého vaření srandu. Ono to jinak ani snad nejde. Ne na Slepičárně. Ne, když oslovíte Karla Šimůnka a Petra Hajného z restaurace Zas a Znova. Vždyť oni se furt smějí, a co víc, mají v rukávu ještě jeden ultra mužský bonus – neustále grilují na vajíčku. Takže, když jsme přišli s nabídkou videa k nám na blog, automaticky šli do drůbeže. Jak kluci říkají: „Ugrilujeme si kachní kozy“. Pěkně zauzené a se salátem z červené čočky.

Kája a Péťa se poznali před asi 15 lety, před 12 lety spolu pracovali na Praze 1 a letos v březnu spolu otevřeli restauraci v Sulici, což je kousek za Prahou. Neskutečně tam vaří a pečou a mají vždycky perfektně vychlazenou Plzeň. Teď v létě (a možná i pak) pravidelně grilují, pořádají Prosecco a sousedské party. Když s sebou vezmete děti, zabaví se živými zvířátky. Jo a najdete tam i naše slepice a dost protivného kohouta Karla. A i když se v Zas a znova podává mega hustej kohoutí vývar, pochybuju, že v něm Karel skončí… Kája a Péťa jsou totiž hodný kluci s velkým srdcem a apetitem.

 

Kachní prsa na grilu

4 porce

příprava: 45 minut

 

Co na kachní prsa?

2 kachní prsa

sůl a pepř

štěpky z jabloně na uzení

svazek levandule na uzení

 

Co na salát?

olivový olej

2 šalotky

1 chilli paprička

kousek čerstvého zázvoru

kousek čerstvé kurkumy

čerstvé lístky koriandru

1 lžička rajského protlaku

1 lžička kari pasty

1 stonek citronové trávy

300 g červené čočky (celá, ideálně v BIO kvalitě)

kůra z citronu

šťáva z limetky

sůl

kohoutí (nebo kuřecí) vývar na podlití

 

Jak na to?

  1. Štěpky z jabloně nalož na 15 minut do vody. Rozpal gril. Slij naložené štěpky a dej je na rozžhavené uhlíky, rozlož na ně polovinu levandule. Nakrájej kachní prsa na kůži na kostičky. Osol a opepři je. Vlož je na gril kůží dolu spolu s druhou polovinou levandule. Zavři gril a griluj maso z každé strany asi 10 minut.
  2. Mezitím si připrav čočkový salát. V hrnci, který můžeš dát do grilu, rozehřej olivový olej. Šalotky nadrobno nakrájej a orestuj je. Přidej oloupaný a nadrobno nakrájený zázvor a kurkumu. Ogriluj v hrnci. Vmíchej lístky koriandru, rajský protlak, kari pastu a nožem drcený celý stonek citronové trávy.
  3. Nakonec do hrnce vmíchej čočku, dochuť to kůrou z citronu a šťávou z limetky, osol, zalij vývarem, zavři gril a griluj asi 10 až 15 minut. Sem tam zamíchej, pak vyhoďcitronovou trávu. Ogrilovaná kachní prsa nakrájej na plátky a podávej s čočkovým salátem.

P.S. Jestli milujete buchtičky se šodó, pak na ně musíte do Zas a znova. Když je ukecáte, ugrilují vám je.

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *