Krapet jiná bublanina bez pecek a s drobenkou

Krapet jiná bublanina bez pecek a s drobenkou

Na zahradě máme třešně, za domem v parku máme třešně a v troubě zas bublaninu. Jenže tahle je bez pecek. Není totiž nic horšího, než když se zakousnete do koláče a mezi zuby vám to zaskřípe.

Bublaninu mám fakt ráda. Jenže je na můj vkus suchá. Do těsta dávám bílý jogurt nebo tvaroh, takže možná není tak nadýchaná jako klasická piškotová, ale zato je šťavnatá. Plná ovoce a když navíc bublaninu zasypete drobenkou, stane se z ní rázem božský třešňový koláč.

Tvarohová bublanina s drobenkou

na 1 plech nebo pekáček

příprava: 60 minut

Co na těsto?

3 vejce

150 g třtinového cukru

1 vanilkový cukr

500 g tučného tvarohu ve vaničce

1 citron

2 hrnky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva (ideálně bez fosfátů)

2 lžíce oleje nebo mléka pro zředění těsta

vypeckované třešně

olej a mouka na vymazání a vysypání plechu

Co na drobenku?

100 g másla

100 g třtinového cukru

100 g polohrubé mouky

1 lžička kůry z citronu

Jak na to?

  1. V míse utři vejce s cukry, vmíchej tvaroh, šťávu a kůru z citronu. Přidej mouku a prášek do pečiva. Může se stát, že těsto bude moc hutné. V tom případě přilij 2 lžíce oleje nebo mléka.
  2. Připrav si drobenku: prsty rozdrobíš máslo s cukrem a moukou. Zajímavou chuť drobence dodá kůra z citronu nebo mletá skořice.
  3. Troubu předehřej na 180°C. Plech nebo plecháček vymaž olejem a vysyp ho moukou. Těsto rovnoměrně rozprostři, rozlož na něj vypeckované třešně a zasyp drobenkou.
  4. Bublaninu peč dozlatova, asi 40 minut. A jak poznáš, že je bublanina uvnitř upečená? Když do ní zapíchneš špejli, po vytažení zůstane suchá.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *