Rychlovky nejen k večeři: Pomazánka z pečené makrely provoněná Asií

Rychlovky nejen k večeři: Pomazánka z pečené makrely provoněná Asií

Do třetice všeho dobrého! A tak vám představujeme třetí pomazánku z naší kuchyně, tentokrát z pečené ryby, pěkně s limetkou a koriandrem.

Není nad klasickou rybičkovou pomazánku, o tom žádná. Takové sardinky nebo tuňák v plechovce nadělají nejednu parádu na jednohubkách. Navíc jsme na ní zvyklí. Co když ale pomazánku připravíme trošku jinak? Tak za prvé, skvělá je z pečené ryby. Tu si dáte k večeři, a když zbyde (jako že u nás vždycky zbyde), tak rybu oberete a použijete jako základní ingredienci do pomazánky, kterou si ráno naservírujete k snídani. A za druhé, můžete ji posunout do jiného, možná vyššího levelu – přidat voňavé suroviny jako je kůra a šťáva z limetky a čerstvý koriandr. Dodají rybě svěží chuť a příjemnou vůni.

Pomazánka z pečené makrely

4 porce

příprava: 30 minut

Co na pomazánku?

2 menší makrely

1 lžíce másla

1 šalotka

1 žervé (62 g)

1 jarní cibulka

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce majonézy

kůra z limetky

pár kapek limetkové šťávy na provonění

hrst čerstvého koriandru

sůl a pepř

pečivo

Jak na to?

  1. Troubu rozehřej na 180°C. Vykuchané a omyté makrely osol a opepři, přidej máslo a peč přiklopené v pekáčku 12 až 15 minut. Ober maso z ryb a přendej do misky.
  2. Vmíchej nadrobno nakrájenou šalotku, jarní cibulku, žervé, máslo, hořčici a majonézu. Dochuť kůrou a šťávou z limetky, nasekaným koriandrem, solí a pepřem. Podávej s pečivem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *