Narozeninová party 2: Čokoládové máslové sušenky ve stylu Star Wars

Narozeninová party 2: Čokoládové máslové sušenky ve stylu Star Wars

Jako by už Star Wars nebylo dost! A tak přikládám (snad) poslední recept, který posloužil jako dekorace na narozeninový dort naší dcery. O čem je řeč? O křehkých čokoládových sušenkách.

Říká se, že každé dítě to má s chutěmi jinak. U nás to platí jednoznačně, zatímco ta starší nemusí moc čokoládu v dezertech (stejně jako její táta), tak ta mladší se po ní může utlouct. A protože miluje Star Wars (než jí to přejde) a měla narozeniny, vyzkoušela jsem tyhle sušenky. Díky vykrajovátkům, které seženete už i na českých e-shopech (například zde), já je mám od kamarádky z Popečeníčka, která je za hubičku koupila na alliexpress. Ale co použijete za motiv už je jen čistě na vás nebo spíš na vašich dětech…

 

Čokoládové sušenky ve stylu Star Wars

asi 5-6 plechů

příprava: 60 minut + 1 hodina na odpočinutí

 

Co na čokoládové sušenky?

4 žloutky

200 g třtinového cukru

60 g čokolády 85% kakaa (vybírala jsem z Tesco Finest)

1 balení bio vanilkového cukru

250 g másla

400 g hladké mouky (u nás je to obvykle Babiččina volba)

špetka soli

2 svačinové sáčky

pečící papír

vykrajovátka

plochý nůž

 

Jak na to?

  1. Utři v robotu hnětací metlou žloutky s cukry, přidej najemno nastrouhanou čokoládu a na menší kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Nakonec vmíchej mouku a špetku soli. Těsto musí být vláčné (něco jako modelína), hodně dobře uhnětené. A tak, i když používám robota, přendám si tuto polo směs na pracovní plochu a rukama vypracuju hladké těsto.
  2. Těsto rozdělte na dva díly, vypracujte dva válečky a vlož každý zvlášť do svačinového sýčku. Nech je v chladu odpočinout, minimálně 1 hodinu, ale můžeš i déle. Pracuj vždy jen s tím, co zrovna stíháš vykrajovat.
  3. Pak postupně vyválej z každého dílu plát silný max. 1 cm a vykrajuj sušenky. Když se ti budou lepit, klidně těsto podsyp troškou mouky. Nožem je pak můžeš snadno podebrat a přendat na plech vyložený pečícím papírem. Nedávej je moc blízko k sobě.
  4. Sušenky peč v předehřáté troubě při 160°C lehce dozlatova, asi 7 minut. Nech je vystydnout a teprve pak je z pečicího papíru sundej, jsou to máslové sušenky, které jsou opravdu křehké.

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *