Znáte to, když děti chtějí pizzu, vy nemáte čas na kynutí těsta a přesto chcete, aby to bylo zdravé, domácí a dalo se to i jíst? Pak mám jedno řešení.
Představa, že budu dělat pizzu v prášku mě upřímně dost děsila. Ale tohle se dalo, složení vcelku v pohodě a když jsem vmíchala olivový olej, bylo těsto krásně vláčné. Žádná suchá placka. Když jsem použila ty skvělý italský ingredience v podobě mozarelly, šunky prosciutto, provoněla jí bazalkou a nechybělo ani rajčatové sugo, pak si tuhle pizzu může oblíbit i (vaše) dítě. A je to fakt strašně jednoduché a rychlé.
Celozrnná pizza se šunkou
2 porce
příprava: 30 minut
Co na pizzu?
1 balení – 250 g celozrnného těsta na pizzu (BIO Amylon – prodává Sklizeno)
100 ml vody
50 ml olivového oleje + olej na pánev
1 malá cibule
2 stroužky česneku
400 g rajčata celá sterilovaná BIO (pevný podíl 240 g)
100 g medové šunky nebo Prosciutto crudo (klidně i zauzené)
100 g mozzarelly
bazalka
sůl a pepř
Jak na to?
- Sypkou směs přesyp do větší mísy, přidej 100 ml vody a 50 ml olivového oleje a vypracuj těsto. Nechte ho 5 minut odpočinout. Mezitím na pánvi na oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidej loupaná rajčata, bazalku a nech zredukovat tekutinu.
- Těsto na pizzu přendej na plech vyložený pečicím papírem. Vypracuj větší kruh. Ten potři rajčatovým sugem. Navrch rozlož medovou šunku nebo prosciutto a plátky mozzarelly. Peč v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut. Upečenou pizzu ozdob lístky bazalky a můžeš ještě zakapat olivovým olejem.