Rychlá a zdravá celozrnná pizza se šunkou a mozzarellou

Rychlá a zdravá celozrnná pizza se šunkou a mozzarellou

Znáte to – děti chtějí pizzu, vy nemáte čas na kynutí těsta a taky chcete, aby to bylo zdravé, domácí a dalo se to i jíst… Mám pro vás jedno řešení.

Představa, že budu dělat pizzu v prášku, mě upřímně dost děsila. Ale tohle se dalo, složení vcelku v pohodě a když jsem vmíchala olivový olej, bylo těsto krásně vláčné. Žádná suchá placka. Použila jsem skvělý italský ingredience v podobě mozzarelly, šunky prosciutto, provoněla bazalkou a nechybělo ani rajčatové sugo. Věřím že si tuhle pizzu může oblíbit i (vaše) dítě. A je to fakt strašně jednoduché a rychlé.

Celozrnná pizza se šunkou

2 porce

příprava: 30 minut

Co na pizzu?

1 balení – 250 g celozrnného těsta na pizzu

100 ml vody

50 ml olivového oleje + olej na pánev

1 malá cibule

2 stroužky česneku

400 g rajčata celá sterilovaná BIO (pevný podíl 240 g)

100 g medové šunky nebo Prosciutto crudo (klidně i zauzené)

100 g mozzarelly

bazalka

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Sypkou směs přesyp do větší mísy, přidej 100 ml vody a 50 ml olivového oleje a vypracuj těsto. Nech ho 5 minut odpočinout. Mezitím si připrav jednoduché sugo (vymazlenější si můžeš udělat podle tohoto receptu) . Na pánvi na oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidej loupaná rajčata, bazalku a nech zredukovat tekutinu.
  2. Troubu rozehřej na 180° C. Těsto na pizzu přendej na plech vyložený pečicím papírem. Vypracuj větší kruh. Ten potři rajčatovým sugem. Navrch rozlož medovou šunku nebo prosciutto a plátky mozzarelly. Peč dozlatova, asi 15 minut. Upečenou pizzu ozdob lístky bazalky a můžeš ještě zakapat olivovým olejem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *