Když se pražma setká s čočkou beluga

Když se pražma setká s čočkou beluga

Jezte ryby alespoň 2x týdně. Nezapomínejte na sladkovodní i ty mořské. Stejně tak myslete na luštěniny. Když obojí zkombinujete, může to být kulinářský zážitek. Jako že fakt!

Ryby jíme často, s luštěninami je to u nás doma trošku horší. Milujeme hrášek a jednou za čas někam přidáme fazole nebo si uděláme čočku na kyselo. Čočku beluga nás naučil jíst náš kamarád Jirka Hilgart. Tenhle salát je vlastně jeho recept a k pražmě se skvěle hodí. Prostě dohromady to má koule. Potvrzeno 4 ze 4 hobíků. Tak dejte vědět, jak je to u vás doma. I když si to dáte s lososem, stejně vás budeme mít rádi!

 

Pražma se salátem s čočkou beluga

4 porce

příprava: 45 minut

 

Co na pražmu a salát?

300 g čočky beluga

2 celé pražmy (4 filety z pražmy)

sůl a pepř

2 mrkve

2 petržele

½ celeru

máslo (ideálně přepuštěné)

200 ml silného domácího vývaru (hovězí nebo kuřecí)

 

Jak na to?

  1. Připrav si čočku beluga podle návodu na obalu. Propláchni ji a uvař ve dvojnásobném množství vody na mírném ohni asi 30 až 35 minut. Slij ji a nech stranou. Mezitím si vyfiletuj pražmu, očisti ji, osol a opepři.
  2. Kořenovou zeleninu očisti a nakrájej na malé kostičky. Na pánvi rozehřej máslo a orestuj nakrájené mrkve, petržel a celer na skus. Jakmile bude mrkev krásně oranžová, přidej uvařenou čočku beluga, osol, opepři a zalij vývarem. Podus, dokud se tekutina nezredukuje.
  3. Filety pražmy orestuj na pánvi s máslem z obou stran dozlatova. Hotový salát s černou čočkou beluga a zeleninou rozděl na talíře a podávej s pražmou.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *