Já nevím, jak vy, ale když nestíhám, pak si prostě k obědu nebo k večeři udělám rychlý salát. Co ale vím je, že dávat na blog takový jednoduchý recept je předem daná sociální smrt.
Jenže, dejme si ruku na srdce. Nekdy prostě jen brousdáte na Pinterestu, na Instagramu a projíždíte své oblíbené food blogy a říkáte si, co dneska. Co si asi dám? Co si udělám? A já i moje holky jsme salátové, ten si dáme prostě vždycky. Pěkně něco zeleného, ideálně „pikantního“, k tomu sušené rajčata, olivy, sýr, nějaká ta bylinka a pak zálivka. Není nic lepšího (jednoduššího) než použít kvalitní olivový olej, čerstvě namletou sůl a pepř. A když chceme nějakou tu chuť navíc, pak přijde na řadu balzamico.
Salát s rukolou a rajčaty
4 porce
příprava: 10 minut
Co na salát?
500 g rukoly
extra panenský olivový olej
maldon sůl
růžový pepř
balzamikový ocet
100 g sušených rajčat (v olivovém oleji)
100 g řeckých oliv (kalamata)
250 g feta sýru (používám Dodoni)
hrst výhonků brokolice (má např. Makro)
Jak na to?
- Propláchni rukolu, nech ji trošku okapat a přendej do mísy. Zakapej olivovým olejem, přidej sůl, lehce nadrcený pepř, trošku balzamika a zlehka promíchej.
- Teprve poté (nebo až na talíř, misku) přidávej pokrájená sušená rajčata, olivy a rozdrob feta sýr. Opět zlehka promíchej a ozdob výhonkami z brokolice. Podávej.