Recept na rychlou svačinu – smažené dršťky s topinkou 

Recept na rychlou svačinu – smažené dršťky s topinkou 

Uvařili jste si dršťky do polévky? Pokud vám zbyly, máme pro vás tip na opravdu luxusní, lehce pálivé jídlo. Překvapí i ty, co dršťky nemusí.

Smažené cibulové kroužky jednou zaměňte za na první pohled obyčejnou ingredienci, jakou jsou hovězí dršťky. Když si je naložíte do olivového oleje, přidáte chilli, sójovku a osmahnete je na pánvi dokřupava, budete hodně mile překvapeni

Smažené dršťky s topinkou

2 porce (nebo 4 malé)

Příprava: 20 minut

Co na dršťky?

200 g uvařených dršťek

2 lžíce olivového oleje

špetka uzeného chilli

sůl a pepř

2 lžíce sójové omáčky

2 jarní cibulky

4 krajíce chleba

1 stroužek česneku

Jak na to?

  1. Uvařené dršťky nakrájej na nudličky, osol, opepři, přidej chilli a prolij sojovou omáčkou, nech chvilku marinovat. Jarní cibulku nakrájej na kolečka. 
  2. Na pánvi rozpal olej. Zprudka orestuj naložené a okapané dršťky. Nakonec přidej polovinu cibulky (druhou polovinu si nech na ozdobu), krátce orestuj. Podávej s topinkami pomazanými česnekem a jarní cibulkou.

Hledáte recept na dokonalou dršťkovou polévku? Tady je recept.

Recept na dršťkovou polévku
Škola české kuchyně: Jak na poctivou dršťkovou polévku
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.