Bez masa: Rychlý podzimní salát z tarhoni

Bez masa: Rychlý podzimní salát z tarhoni

Máte chuť na něco bezmasého? Potřebujete si večer dopředu připravit oběd do práce nebo do školy? Tenhle salát si můžete dát do krabičky a jíst ho i studený.

V létě si tarhoňu dáváme s nasekanou rukolou, cherry rajčátky nebo sušenými rajčaty, přidáváme mozzarellu a co zahrada dá… Na podzim a v zimě si tahle surovina rozumí i s červenou řepou a cizrnou. A když přidáte olivy (ale nemusíte, pokud je nemáte rádi!), dodáte salátu správně slanou chuť. A pokud máte chuť i na sýr, tak zkuste třeba balkán. 

Salát z tarhoni 

2 porce

Příprava: 20 minut

Co na salát?

200 g tarhoni

1 uvařená řepa

80 g sušených rajčat

60 g černých oliv bez pecek

60 g uvařené cizrny (scezené)

extra panenský olivový olej

sůl a pepř

sušený česnek dle chuti (já dávám asi 1 lžičku)

hladkolistá petrželka

Jak na to?

  1. Uvař tarhoňu v lehce osolené vodě s troškou olivového oleje dle návodu. Průběžně míchej, má tendenci se připalovat. Kontroluj, zda už je uvařená – někdy jí stačí 7 minut, jindy to trvá déle. Poté ji sceď a propláchni studenou vodou, nebude se lepit k sobě. 
  2. Uvařenou řepu, sušená rajčata a olivy nakrájej na menší kousky. Přendej do mísy. Přidej uvařenou tarhoňu, cizrnu a dochuť olivovým olejem, solí, pepřem a sušeným česnekem. Nakonec vmíchej nasekanou petrželku.

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.