Podzimní pečená crumble jablka se zmrzlinou

Podzimní pečená crumble jablka se zmrzlinou

Máte doma jablka, co už nejsou úplně fit? Nevyhazujte je a upečte si je o víkendu k snídaní. Skořice dodá tu pravou podzimní náladu.

Crumble si můžete připravit ze zbytků jakýchkoliv vloček, sušeného ovoce a ořechů. A pokud si jí uděláte více, tím lépe. Zbytek si přendejte do pekáčku (s pečicím papírem) a upečte si z ní granolu. Bude se hodit během týdne, když spěcháte a potřebujete mít rychlou snídani po ruce.

Pečená crumble jablka

4 porce

příprava: 45 minut

Co na jablka?

4 větší jablka (nebo 6 menších jablek)

4 lžíce ovesných vloček

1 lžíce kakaa holandského typu

1 lžička skořicového cukru + na posypání

1 hrst sušených meruněk

1 hrst zlatých rozinek

1 lžíce nasekaných pistácií

2 lžíce nasekaných vlašských ořechů

100 ml čerstvého pomerančového džusu

zmrzlina na podávání (vanilková, s ořechy apod.)

celá skořice na ozdobu

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 180°C. Odkroj horní část jablek (se stopkou) a dej je stranou. Jablka z větší části uvnitř vydlabej. V míse smíchej ovesné vločky, kakao, skořicový cukr, nasekané meruňky, rozinky a ořechy. Vmíchej pomerančový džus.
  2. Jablka naplň směsí, přendej na pekáček vyložený pečicím papírem. Přidej i odkrojené horní části jablek. Peč dozlatova, asi 30 minut. Přendej na talíře. Přidej po kopečku zmrzliny, navrch přiklop horní částí jablka a dovnitř zapíchni celou skořici. Posyp skořicovým cukrem a hned podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *