Recept na mléčnou rýži s ovocem a granolou

Recept na mléčnou rýži s ovocem a granolou
Co s přebytky Vánoc? Pokud vám zůstalo kandované ovoce a ořechy, máme pro vás tip. Upečte si do zásoby granolu na snídani a uvařte si mléčnou rýži ke svačině.

 

Pokud chcete vegan verzi, není nic jednoduššího než klasické mléko v receptu nahradit kokosovým. Zbyl vám i vaječňák, klidně ho přidejte do mléčné kaše spolu s mlékem. Stejně tak můžete využít i trošku rumu, koňaku nebo whisky na provonění. Pro dospěláckou verzi.   

Mléčná rýže s ovocem a granolou

2 porce

příprava: 40 minut

Co na mléčnou rýži?

150 g kulatozrnné rýže (arborio, carnaroli)

500 ml plnotučného mléka

20 g másla

30 g třtinového cukru (můžeš použít i med)

1 vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr, mletou skořici)

kandované ovoce dle chuti (ananas, meruňky, papaja, jahody)

gnanolu na posyp (náš recept najdeš tady)

Jak na to?

  1. V hrncinebo rendlíku si rozehřej máslo. Vmíchej rýži (neproplachuje se, aby si zachovala škrob stejně jako u risotta), prohřej na másle a poté zalij mlékem. Jakmile se začne rýže vařit, stáhni teplotu, aby jemně probublávala (spíše se „převalovala“).
  2. Přidej cukr a vanilku(můžeš i mletou skořici) vař za častého míchání 25-30 minut. Dle potřeby přilij mléko. Rýže má být hustší a na „zkus“. Do uvařené mléčné rýže přidej nasekané kandované ovoce, promíchej. Poté přendej do uzavíratelných skleniček (pokud ji nebudeš jíst hned) nebo rovnou do misky. Posyp granolou a podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *