Sezona chřestu je tu! I doma můžete vařit jako ti největší gastro profíci. Steak z tuňáka připravený na grilu, chřest obalený v sušené šunce a k tomu holandská omáčka = dokonalé rande.
S teplým počasím přichází na řadu i odlehčený jídelníček. Zařazení ryb je skvělou volbou. Za pár minut připravíte dokonalé jídlo! Z lososa, tresky nebo steaku z tuňáka, stačí si vybrat na www.mylord-premium.cz. A s čím podávat tuňáka? Přeci s chřestem! A nebojte se přípravy holandské omáčky, zase taková věda to není.
Tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
2 porce
příprava: 30 minut
Co na tuňáka?
2 steaky z tuňáka Mylord Premium (1 balení)
12 stonků baby zelených chřestů
12 plátků sušené šunky Jamón Serrano
sůl a pepř
1 lžička růžového pepře
1 lžíce olivového oleje
Co na holandskou omáčku?
100 g rozpuštěného másla
4 žloutky
šťáva z ½ citronu
sůl a bílý pepř
Jak na to?
- Nech povolit steaky z tuňáka. Na holandskou omáčku si připrav vodní lázeň – na rendlík s vodou polož nerezovou misku tak, aby se nedotýkala vody a přiveď k varu. Poté stáhni teplotu tak, aby byla pára – jemný var. Oddělené žloutky pomocí balónové metličky šlehej (bez přestávky) se šťávou z citronu, solí a pepřem. Vyšlehej. Poté postupně přidávej rozpuštěné máslo (ne horké!) a neustále šlehej tak, aby se omáčka nesrazila. Pokud se ti bude zdát omáčka příliš hustá, můžeš ji “zředit” troškou horké vody.
- Steaky z tuňáka osol, opepři, přidej růžový pepř a zakápni olivovým olejem z obou stran. Nech odpočinout. Mezitím každý stonek chřestu obal v sušené šunce.
- Rozehřej kontaktní gril na 240 °C a steaky z tuňáka spolu s obaleným chřestem griluj přiklopené 4 minuty. Podávej s holandskou omáčkou. Na závěr ještě můžeš dochutit solí, pepřem a zakápni olivovým olejem.