Chcete podávat fancy variantu lososa? Takto zatočený zůstane uvnitř krásně šťavnatý. Medailonky se hodí na každou příležitost včetně té sváteční. Čtěte dál, ať víte, jak na to!
Tento recept je jednoduchý a rychlý. Medailonky z lososa můžete podávat jen tak se salátem nebo s pečenými bramborami. Co se k němu hodí? Letní majonéza připravená z klasické majonézy, k té přidáte trošku šťávy a kůry z limetky (nebo z citronu), trošku dijonské hořčice a dochutíte solí a pepřem.
Medailonky z lososa
4 porce
příprava: 40 minut
Co na lososa?
8 medailonků z lososa (svázané podkovy)
sůl a pepř
růžový pepř (nemusí být)
citronový tymián
olivový olej
Jak na to?
- Potřebuješ podkovy z lososa. Lososa otoč kůží dolu. Vyřízni opatrně středovou páteř (vnitřní část). Vyndej všechny kosti. Z jedné strany poloviny kůže odřízni kůži z lososa a od této části (bez kůže) sroluj do medailonku. Kůže by měla být jen z vnější části medailonku. Svaž kuchyňským provázkem.
- Medailonky z lososa z obou stran osol, opepři, přidej růžový pepř a citronový tymián. Pánev s olivovým olej rozpal, vlož medailonky, nech asi 3 minuty restovat (maso se musí dát snadno nabrat zespoda), otoč, přidej tymián navrch a ještě 3 minuty restuj. Mezitím rozehřej troubu na 80 °C a nech medailonky „dojet“ ještě 5 minut. Poté podávej například s pečenými bramborami.