Špagety s pestem z medvědího česneku

Špagety s pestem z medvědího česneku

Pokračujeme v ódě na medvědí česnek. Kdo ho nezná, nejí ho. Jako by pro něj vůbec nebyl! Ale kdo je na sítích, tak na něj dříve nebo později narazí. Je to něco jako s chřestem. Když je čas medvědího česneku, celý internet jede ten stejný spam.

A když medvědí česnek, tak pesto. Dělají ho snad úplně všichni. Nás na téhle zelené husté krémové omáčce asi nejvíc baví to, že do ní můžete dát cokoliv. Nikdy ale nesmí chybět kombinace sýrů – ideálně parmazán (z kravského mléka) a pecorino (z ovčího mléka), nějaký ten ořech nebo semínka, kvalitní olivový olej a pak samozřejmě bylinka. My k medvědímu česneku dáváme rukolu a bazalku pro zjemnění chuti. A tentokrát jsme pesto ještě trošku víc „povýšili“. Přidali jsme nakládané ančovičky. A to všechno prostě hodíme do nádoby. Postupně mixujeme „tyčákem“ a pak už jen mícháme s těstovinami, dáváme ho na steaky a ujídáme po lžičkách.

 

Pesto z medvědího česneku

4 porce

příprava: 30 minut

 

Co na pesto?

2 hrsti medvědího česneku

2 hrsti bazalky

2 hrsti rukoly

2 filety nakládaných ančoviček v oleji

30 g parmazánu + na posypání

30 g pecorina

20 g pekanových ořechů

100 ml extra panenského olivového oleje

sůl a pepř

500 g špaget

 

Jak na to?

  1. Medvědí česnek, bazalku a rukolu omyj a osuš v čisté utěrce. Vlož do nádoby vhodné pro tyčový mixér. Přidej ančovičky, nastrouhané sýry, nasekané pekanové ořechy, přilij olej a dochuť solí a pepřem. Vše dohladka rozmixuj.
  2. Těstoviny uvař v osolené vodě na skus. Slij a ještě horké je promíchej s pestem. Přendej na talíře a ozdob nastrouhaným parmazánem. My ještě občas těstoviny zakapeme olejem, osolíme a opepříme.

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *