Jarní omeleta s libečkem a balkánským sýrem

Jarní omeleta s libečkem a balkánským sýrem

Není nic snadnějšího, než si k snídani udělat omeletu. Stačí vám pár šťastných vajec, čerstvé bylinky ze zahrádky a sýr. Pak už jen snídaně pěkně v trávě a víkend bez lepku může začít.

Slané snídaně máme asi nejraději, dříve jsem si ulítávala na chlebu, másle a marmeládě. Teď si dám něco takového už jen ojediněle a když už, tak raději palačinky nebo lívance. Čím jsem starší, tím víc si užívám vajíčka na různé způsoby, domácí pomazánky a třeba jen topinku s máslem a nastrouhaným parmazánem. Co ale miluju, jsou omelety. Můžete do nich doslova nacpat cokoliv, uvařené brambory z předešlého dne, různé typy sýrů, šunky, skvělé jsou sušené houby a tak vůbec. Mohla bych se tu rozepsat donekonečna. Důležité je, že je to neskutečně rychlá a dost romantická víkendová snídaně.

 

Omeleta s libečkem

2 porce

příprava: 10 minut

 

Co na omeletu?

4 vejce

1 lžička olivového oleje

1 lžička másla

1-2 jarní cibulky

1 lžíce nasekaného libečku

40 g balkánského sýru

čerstvě namletý pepř

sůl (já dávám maldon)

 

Jak na to?

  1. Rozklepni do misky vejce, zlehka je prošlehej. Nasekej jarní cibulku a libeček. Rozehřej na pánvi olej s máslem, trošku stáhni teplotu. Vlij na pánev vajíčka a ještě je vidličkou trošku potrhej a pánev nahýbej tak, aby vaječná „tekutina“ byla ve všech mezerách.
  2. Pak nahoru nasyp libeček a jarní cibulku. Přidej rozdrobený balkánský sýr, osol a opepři. Že je omeleta hotová poznáš podle barvy, bílek bude bílý. Překlop a podávej. Pokud chceš opravdu zachovat bezlepkovou verzi, pak jez samotné nebo s bezlepkovým chlebem.
2 Comments
  1. Dobrý den, omeletu dělám vnoučatům, když jsou u mě na prázdninách. Většinou jim dávám petržel. Libeček je na ně moc aromatický. Ovšem přidat do toho balkánský sýr mě opravdu ještě nenapadlo. Příště zkusím. Moc děkuji za inspiraci. Milada

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *