Jednoduše a rychle na grilu: Mořský vlk a pražmy

Jednoduše a rychle na grilu: Mořský vlk a pražmy

Kdykoliv přijedeme k moři, hned se sháníme po rybárně. Tam nakoupíme čerstvé ryby a pak si je podle možností připravíme. Ideální je mít k dispozici gril, ale ani taková trouba nebo pánev není k zahození.

O prodlouženém víkendu v květnu jsme si řekli, že nám chybí moře a mořské ryby, které jinak kupujeme v Makro. Odjeli jsme na čtyři dny na ostrov Murter, ochutnali jsme tam divoký chřest a nakoupili si mořského vlka a pražmy. A co s nimi? Jasně, že na gril. Pěkně s bylinkami, mořskou solí a „co dům dá“. Nebo supermarket. Ale už vás nebudu nudit. Tohle je prostě nejvíc easy recept, který můžete podávat prostě jen tak, se salátem a bramborami.

Grilované ryby s rozmarýnem
4 porce
příprava: 30 minut

Co na grilované ryby?
1 mořský vlk
2 pražmy
mořská sůl
hrubě namletý pepř
olivový olej
čerstvý rozmarýn
černé olivy (bez pecek)

Jak na to?

1. Ryby očisti, šupiny oškrábej nožem. Vrchní část kůže nakroj na mřížku. Sůl a pepř vetři na ryby dovnitř i zvenčí. Pokapej olivovým olejem, dovnitř a navrch dej rozmarýn. Olivy nasekej na menší kousky a dej je navrch ryb.
2. Rozpal (ideálně) plynový gril. Ryby vlož na mřížku a přiklop. Griluj podle velikosti ryb, asi 10 až 15 minut. Pozor, ať je nepřesušíš. Vyndej a podávej. My si k nim dali pečené brambory.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *