Co s pistáciemi? Upečte si sušenky o 7 ingrediencích

Co s pistáciemi? Upečte si sušenky o 7 ingrediencích

Milujete pistácie? Pak si zamilujete tento recept na  jednoduché sušenky bez vajec a pečicího prášku. Jediné, co potřebujete jsou nesolené oloupané pistácie, máslo, cukr, kůru z citronu, mouku a špetku soli. 

Dobrá zpráva je, že tyhle pistáciové sušenky zvládne fakt každý. Kde ale seženete loupané nesolené pistácie? Máme tu jeden tip na Zdraveorechy.cz, které používáme my. Pozor, mají také pistáciovou mouku. Ty další suroviny stoprocentně máte doma. A pokud nemáte pistácie, zkuste to s jinými ořechy, vlašské nebo mandle budou stejně tak dobré!

Pistáciové sušenky

Asi 21 sušenek (každá cca 30 g)

Příprava: 35 minut

Co na sušenky?

250 g změklého másla 

100 g třtinového cukru

kůra z citronu

130 g nepražených loupaných pistácií + na obalení (asi 50 g)

300 g hladké mouky

špetka soli

2 lžíce moučkového cukru na obalení

Jak na to?

  1. Změklé máslo přendej do mísy od robota, přidej cukr a kůru z citronu. Šlehej balonovou metlou, doku nevznikne hladký načechraný krém.
  2. Pistácie namel najemno, ale nech tam trošku hrubších kousků. Mouku odvaž a přidej si k ní špetku soli.
  3. Troubu předehřej na 180°C. Do máslového krému postupně přidávej namleté pistácie a mouku se solí. Zlehka zapracuj, nakonec těsto ještě promíchej rukou.  Tvaruj kuličky v dlani (1 asi 30 g velká, ale může být i menší) a dávej je trošku od sebe na plech vyložený pečicím papírem. 
  4. Sušenky peč 15 až 20 minut podle velikosti, lehce zezlatoví na povrchu. Mezitím si namel další pistácie najemno a smíchej je s moučkovým cukrem. Ještě teplé, ale ne úplně horké sušenky obal v této směsi. Pozor, sušenky jsou křehké. Podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *