Recept na šťavnatou velikonoční nádivku

Recept na šťavnatou velikonoční nádivku

Jíte na Velikonoce nádivku? Připravujete ji dle tradice s kopřivami? Přidejte špenát, slaninu místo uzeného a ještě sušená rajčata. A pečivo namáčejte ve smetaně s vejci.

Díky tomuhle všemu nebude nádivka suchá. Nevěříte? Zkuste to!  I když tento recept zrovna tradiční, lehce na italský způsob a působí jako slaný koláč… A co víc, klidně se nebojte v tomhle případě experimentovat. Přidat můžete čerstvý sýr, jarní cibulku a skvělý je i medvědí česnek. 

Velikonoční nádivka

4 porce
(pekáček o velikosti 21 x 15 cm)

příprava: 45 minut

Co na nádivku?

1 cibule

250 g anglické slaniny (nebo uzeného masa)

olivový olej

1 lžička sušeného česneku

1 lžička sušeného tymiánu

4 velká nakládaná sušená rajčata

125 g baby špenátu

4 svazky kopřiv

250 ml smetany na vaření

3 vejce

sůl a pepř

4 starší rohlíky

máslo na vymazání pekáčku

strouhanka na vysypání pekáčku

Jak na to?

  1. Oloupej cibuli a nakrájej ji na menší kostičky. Slaninu také nakrájej na kostičky. Na pánvi zahřej olej, přidej cibuli a slaninu. Orestuj dozlatova. Pak přidej sušený česnek a tymián a zarestuj. Přidej na menší kousky nakrájená sušená rajčata a ještě opékej.
  2. Baby špenát s kopřivami nahrubo nasekej. A přidej ke směsi na pánvi. Nech chvilku podusit, odstav. Troubu předehřej na 180 °C. Pekáček vymaž máslem a vysyp strouhankou.
  3. V misce vyšlehej smetanu spolu s vejci, solí a pepřem. Pozor, ať to nepřesolíš! Rohlíky nakrájej na kostičky, namoč do smetany s vejci a poté promíchej se směsí v pánvi. Vše přendej do pekáčku a peč dozlatova, asi 35 minut. Ještě teplé podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *