Recept na jarní kuřecí rolky se šťouchanými brambory

Recept na jarní kuřecí rolky se šťouchanými brambory

Hledáte inspiraci na přípravu kuřecích prsou? Zarolujte je spolu se sušenou šunkou, gorgonzolou a sušenými rajčaty. Upečte si šťavnaté rolky.

A co k tomu? Jarní šťouchané brambory. Zapomeňte na chvilku na klasiku – uvařené brambory šťouchané s máslem, jarní cibulkou a bylinkami. Připravte si nejprve na pánvi trošku slaniny, nebojte se přidat růžový pepř a zjemnit vše mlékem. Budete mile překvapeni tou lahodnou jemnou chutí a krémovější konzistencí.

Kuřecí rolky se šťouchanými brambory

4 porce

příprava: 70 minut

Co na kuřecí rolky?

4 kuřecí prsa

8 plátků sušené šunky

120 g gorgonzoly (nebo jiného modrého sýra)

100 g sušených rajčat (ne v oleji)

sůl a pepř

olivový olej na potření

Co na šťouchané brambory?

800 g brambor typu A, B

4 jarní cibulky

100 g anglické slaniny

100 g másla

100 ml mléka (ideálně plnotučného)

1 lžička růžového pepře

2 hrsti nasekané petrželky

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 165°C. Kuřecí prsa si rozlož na pracovní plochu. Každé nařízni a rozlož tak, aby vznikla co největší plocha o tloušťce asi 1 cm. Jemně maso naklepej, potři olivovým olejem, osol a opepři. Na kraj kuřecího prsa rozprostři po 2 plátcích sušené šunky, přidej kousek gorgonzoly a pokrájená sušená rajčata.
  2. Zaroluj a svaž ideálně potravinářským provázkem (pokud nemáš provázek, prošpikuj je ostrými párátky tak, aby bylo maso co nejvíce pevně u sebe). Přendej do středně velkého pekáčku a maso ještě osol, opepři a zakápni olivovým olejem. Peč přiklopené 35 minut, poté odklop a teplotu v troubě zvyš na 180°C. Peč dozlatova, asi 20 minut. Podle potřeby podlij troškou vody.
  3. Oloupané a na kousky pokrájené brambory uvař doměkka. Na hlubší pánvi orestuj na kostičky nakrájenou slaninu. Potom přidej nadrobno nasekanou jarní cibulku, máslo a lehce podrcené kuličky růžového pepře. Krátce orestuj. Vmíchej mléko, přiveď k varu a odstav. Do pánve dej uvařené a slité brambory. Ve směsi je rozmačkej, dochuť pepřem a solí. Na závěr vmíchej nasekanou petrželkou.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *