Jak na krémové špagety carbonara s pancettou

Jak na krémové špagety carbonara s pancettou

Když jde o carbonara, existuje nespočet receptů. V jednom se ale Italové vždy shodují. Hlavně žádnou smetanu! A zapomeňte na slaninu. 

Věděli jste, že 6.4.2022 slavíme Carbonara Day? Připravte si tyhle TOP těstoviny s námi. Stačí vám k tomu pár ingrediencí. A to kvalitní špagety, pancetta, šťastná vejce, pár stroužků česneku a parmazán. My přidáváme i pecorino a nasekanou petrželku. Zapamatujte si, krémová konzistence „obalených“ těstovin je to nejdůležitější! Nesmí tam být kousky. Fígl je v tom promíchat špagety s vyšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem mimo plotnu. A už je nevařit!

Špagety carbonara s pancettou

4 porce

příprava: 15 minut

Co na špagety carbonara?

200 g pancetty

2 stroužky česneku

6 vajec (2 celá + 4 žloutky)

50 g sýra pecorino

50 g sýra parmazán

2 lžíce olivového oleje

2 hrsti nasekané petrželky

500 g špaget

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Špagety uvař v osolené vodě s troškou olivového oleje na způsob al dente. Mezi tím si nakrájej pancettu na kostičky nebo nudličky a na olivovém oleji ji orestuj do zlatova. V polovině restování přidej na jemné plátky nakrájený česnek.
  2. Oba sýry nastrouhej najemno a smíchej s vejci, osol a opepři. Jakmile máš uvařené a scezené špagety, přendej je na pánev k orestované směsi a promíchej. Ještě chvíli prohřívej.
  3. Pánev odstav a do směsi vmíchej sýr s vejci. Špagety se sýrovou směsí musíš pořádně promísit, vajíčka se tepelně upraví. Na závěr ozdob nasekanou petrželku.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *