Jak na lososa s pepřovo-sýrovou omáčkou

Jak na lososa s pepřovo-sýrovou omáčkou

Kdo by odolal filetu z lososa? Přidejte omáčku ze zeleného pepře a polotvrdého sýru.  A jako přílohu vyzkoušejte šťouchané brambory se slaninou a bylinkami. 

Když švédská kuchyně, tak losos. Také si i vy z nákupů v IKEA vozíte domů pár filetů z lososa? Tak přesně pro vás máme chuťově vytuněný recept. Hodí se jak při slavnostní příležitosti, tak i kdykoliv usednete s rodinou k jídelnímu stolu. Vyhrajte si i se stylingem, protože víte co? Jíme i očima. 

Losos s pepřovo-sýrovou omáčkou 

4 porce

Příprava: 45 minut

Co na brambory?

1 kg brambor varného typu A, B

4 jarní cibulky

100 g anglické slaniny

50 g másla

150 ml smetany 33%

1 hrst nasekané petrželky

sůl a pepř

Co na omáčku?

150 g nastrouhaného polotvrdého sýru (mix sýrů OST PRÄST®  a OST HERRGÅRD®

3 šalotky

40 g anglické slaniny

2 lžíce nakládaného zeleného pepře

1 lžíce řepkového oleje

150 ml kuřecího vývaru

100 ml smetany 33%

1 hrst nasekaného kopru

sůl a pepř

špetka muškátového oříšku

Co na lososa?

500 g lososa SJÖRAPPORT 

mořská sůl 

zauzená sůl

hladká mouka na obalení

Jak na to?

  1. Brambory oloupej a nakrájej na kostičky. Uvař je v osolené vodě doměkka. Nakrájej jarní cibulky i s natí na kolečka, nasekej petrželku a slaninu nakrájej na kostičky. Na pánvi na oleji orestuj slaninu. Přidej cibulku, nech rozpustit máslo a vlij smetanu. Vmíchej petrželku a dochuť solí a pepřem. Našťouchej s uvařenými bramborami.
  2. Nastrouhej sýry. Šalotky a slaninu nadrobno nakrájej a v rendlíku je na oleji orestuj. Přidej scezený zelený pepř a opět orestuj. Zalij vývarem. Vmíchej sýr a smetanu, krátce povař. Rozmixuj do hladka. Dochuť solí, pepřem a muškátovým oříškem. 
  3. Filety z lososa osol, opepři a zlehka obal v hladké mouce. Orestuj ryby na pánvi na oleji dozlatova, z každé strany asi 4 minuty. Podávej se šťouchanými bramborami, zalij omáčkou a můžeš ještě ozdobit zeleným pepřem, bylinkami a jarní cibulkou. 

Proklikni se přímo na recept v IKEA

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *