Z jedné pánve: Pikantní buřty na černému pivu

Z jedné pánve: Pikantní buřty na černému pivu

I z levného jídla uděláte luxusní záležitost. Stačí vám k tomu kvalitní špekáčky, zelenina a nasládlá chuť černého piva. A jedna pánev!

Zapékáte buřty na pivu v troubě? Zkuste variantu na plotně. Nebojte se přidat chilli papričku, dodá receptu pikantní říz. Zvláště pak na podzim a v zimě umí pěkně zahřát. A věděli jste, že když mají buřty tlustší střívko, je lepší je oloupat? Je to snadné, rychlé, a při jídle vám „nebude vrzat mezi zuby“. A pokud vám zůstanou špekáčky, uvařte si z nich buřtguláš .

Buřty na pivu

4 porce

Příprava: 40 minut

Co na buřty?

1 velká cibule

8 špekáčků

8 paprik (barvu necháme na vás)

8 beraních rohů

1 chilli paprička

1 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový…)

500 ml černého piva

400 ml kvalitního kečupu

sůl a pepř

1 lžička sušeného česneku

1 hrst oregana

chleba na podávání

Jak na to?

  1. Cibuli oloupej a nasekej nadrobno. Špekáčky nakrájej na kolečka,  ta pak na poloviny. Papriky na nudličky a chilli papričku nasekej nadrobno. Cibuli orestuj na oleji v hlubší pánvi. Poté přidej buřty a restuj do hněda. Vmíchej papriky, chilli papričku, sušený česnek, sůl a pepř. Orestuj.
  2. Pak vmíchej kečup, znovu orestuj a podlij pivem. Přidej sušené oregano a beraní rohy. Vař, dokud se tekutina nezredukuje, trvá to asi 20 minut. V případě potřeby podlij pivem nebo vodou. Na závěr dochuť solí, pepřem a podávej s chlebem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *