Jednoduchý recept na vánoční vinné cukroví

Jednoduchý recept na vánoční vinné cukroví

Pokud máte pocit, že pečení vánočního cukroví je nad vaše síly, pak si tento recept zamilujete. Stačí vám pár ingrediencí a vykrajovátko. Nic složitého!

Navíc mezi základní surovinu patří bílé víno. Nemusíte mít výčitky, že otevíráte lahev. Co nepoužijete do těsta na vinné cukroví, můžete vypít. A pokud se chystáte péct s rodinou a přáteli, pak možná jedna lahev nebude stačit…

Vinné cukroví

3-4 plechy

příprava: 50 minut + ideálně 24 hodin na odležení (minimálně 4 hodiny)

Co na cukroví?

250 g másla

1 žloutek

1 BIO vanilkový cukr

250 g hladké mouky

5 lžic suchého bílého vína

skořicový nebo vanilkový cukr na obalení

Jak na to?

  1. V robotu s nástavcem  „K“ utři změklé máslo se žloutkem a vanilkovým cukrem. Přidej prosátou mouku, víno a vypracuj hladké těsto. To zabal do potravinářské fólie a dej ideálně přes noc do ledničky.
  2. Troubu předehřej na 200°C. Plechy vylož pečicím papírem. Těsto postupně vyválej na silnější plát (0,5 cm silný) a vykrajuj libovolné tvary. Přendej na plech (můžou být blíž u sebe) a peč lehce dozlatova (střed musí být na dotyk pevný) podle velikosti asi 12-14 minut.
  3. Ještě teplé vinné cukroví obaluj ve skořicovém nebo vanilkovém cukru. Já míchám dohromady moučkový cukr s vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Přendej do krabice. Ulož na suché a chladné místo, aby se mohlo cukroví rozležet. Počítej, že to zabere tak 14 dní. Ale já si ověřila, že se dá jíst hned.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *