Zero waste: sušenky ze strouhanky s čokoládou

Zero waste: sušenky ze strouhanky s čokoládou

Co se starým pečivem? Strouhanku! Upečte si z ní cookies z mandlové mouky s čokoládou. Můžou se vám hodit k odpolední kávě nebo jako dárek na návštěvu.

Také neradi plýtváte s jídlem? A zůstává vám doma pečivo? U nás pravidelně. A tak z něj připravujeme jednou za čas strouhanku (nebo krutony do knedlíků). Ale nejíme tak často řízky. Proto jsme přemýšleli, jak ji využít v kuchyni jinak. A našli jsme na netu jeden recept na cookies, který jsme lehce popravili. Výsledek? Dokřupava upečené sušenky. 

Sušenky ze strouhanky s čokoládou

asi 2 plechy

příprava: 45 minut

Co na sušenky?

200 g strouhanky

150 g změklého másla

140 g třtinového cukru

6 g prášku do pečiva

2 vejce

100 g mandlové mouky (koupíte na Zdraveorechy.cz)

200 g čokoládových čoček (mléčné i hořké seženete také na Zdraveorechy.cz)

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 200 °C. Nastrouhej staré pečivo na strouhanku. Prosej ji do misky. V jiné míse promíchej máslo s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Přidej vejce a mandlovou mouku. Promíchej. Vmíchej strouhanku, opět promíchej. A nakonec zlehka zapracuj mandlové čočky.
  2. Ideálně rukama propracuj hladké těsto. Odebírej stejně velké dílky, dlaněmi vytvaruj kuličky, přendej je na plech vyložený pečicím papírem (dál od sebe). Peč dozlatova, asi 15-20 minut podle velikosti sušenek. Přendej na kuchyňskou mřížku a trošku vychladnout (drobily by se). Poté podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *