Čeká vás oslava? Připravte si spolu s námi nepečený dort! Základem je krém z rozmixovaných banánů a ve vodní lázni rozpuštěné čokolády. Podávejte vychlazený s jahodami.
Výhodou tohoto dortu je, že příprava zabere minimálně času. Když se do něj pustíte večer a necháte ho v ledničce přes noc vychladnout, můžete dort druhý den podávat už k snídani. Ozdobte ho kakaem, jahodami, mátou nebo dle vaší chuti. Třeba vyšlehaným mascarpone s vanilkovým cukrem, vanilkovou zmrzlinou nebo jahodovým sorbetem.
Čokoládovo-banánový dort
forma o průměru 17 cm
příprava: 10 minut + tuhnutí
Co na dort?
3 banány
300 g čokolády (ideálně 70% nebo mix s mléčnou Excellence)
semínka z vanilkového lusku
kakao holandského typu na posypání (máme od Lindt)
jahody na ozdobu
čerstvá máta na ozdobu
Jak na to?
- Banány oloupej a přendej do mixovací nádoby. Pomocí tyčového mixéru rozmixuj v hladký krém. Ve vodní lázni rozpusť čokoládu, přidej semínka z vanilkového lusku. Čokoládu přilij k banánům a ještě rozmixuj.
- Formu na dort vylož potravinářskou fólií tak, aby přesahovala formu (jinak dort nevyndáš). Rovnoměrně do ní nalij čokoládovo-banánový krém. Vlož do ledničky a nech ideálně 24 hodin tuhnout (nebo přes noc).
- Poté dort opatrně překlop (vyndej) na talíř. Posyp kakaem, ozdob jahodami a mátou. Podávej chlazený.