Jednoduchý jogurtový chlebíček s rebarborou

Jednoduchý jogurtový chlebíček s rebarborou

Dostali jste chuť na rebarboru? Hledáte recept na vláčný koláč k odpolední svačině? Upečte si místo něj chlebíček. Do základu použijte řecký jogurt a zkuste přidat i jahody.

Zbyla vám rebarbora? Připravte si rozvar. Na kousky nakrájenou rebarboru promíchejte s cukrem, přidejte trošku jablečného džusu. V rendlíku povařte, sem tam zamíchejte, dokud se tekutiny nezredukují a rebarbora nezměkne. Můžete přidat i jahody, pokud máte. A skvělé chuť dodá troška portského vína. Vařte maximálně 10 minut. Poté stáhněte, nechte trošku vychladnout, rozmixujte dohladka a dochuťte cukrem podle potřeby. Chlebíček můžete podávat zalitý rozvarem.

Chlebíček s rebarborou

1 forma na chlebíček

příprava: 80 minut

Co na chlebíček?

2 větší stonky rebarbory

160 g másla + na vymazání formy

150 g třtinového cukru + na rebarboru

1 vanilkový cukr

3 vejce

150 g řeckého jogurtu

260 g polohrubé mouky + na vysypání formy

½ prášku do pečiva

2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový)

moučkový cukr na posypání

Jak na to?

  1. Očištěnou rebarboru nakrájej na menší kostičky. V misce promíchej s 2 lžícemi cukru. Formu na chlebíček vymaž máslem (nebo olejem) a vysyp moukou. Troubu rozehřej na 180°C. Změklé máslo vyšlehej v míse od robota spolu s cukry pomocí balonové metly do hladkého krému. Postupně přidávej jedno vejce po druhém. Poté vždy po lžíci jogurt, průběžně šlehej při středních otáčkách.
  2. Do nadýchaného těsta postupně přidávej (opět po lžíci) mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmíchej 2 lžíce oleje. Těsto postupně rozděl do formy spolu s rebarborou v cukru tak, aby na konci bylo už jen těsto. Přendej (na plechu – kdyby chlebíček „přetekl“) do trouby a peč dozlatova, asi hodinu. Že je chlebíček uvnitř upečený poznáš tak, že když do něj zapíchneš špejli, bude po vytažení suchá.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *