Zapečená bageta s mozzarellou a kuřecími řízečky

Zapečená bageta s mozzarellou a kuřecími řízečky

Vzpomínáte na chleba s řízkem na cesty? Zkuste to jinak! Zapečte si bagety s mozzarellou na grilu a podávejte je s kuřecími stripsy a ochucenou rukolou.

Je to kalorická bomba. To ale nevadí! Spojte jídlo s výletem. Podávejte je jako finger food. Takhle zapečené bagety se hodí i na oslavu, na zahradní párty. I na cateringu budou za hvězdu. Jen pamatujte, že nejlepší jsou ještě horký!

Zapečená bageta s řízečky

4 porce

příprava: 40 minut

Co na rukolu?

250 g rukoly (1 balení)

40 g nastrouhaného parmazánu

olivový olej a balzamikový ocet

šťáva asi z ½ citronu

sůl a pepř

Co na řízky?

2 kuřecí prsa (větší)

hladká mouka, vejce (se solí a pepřem) a strouhanka na trojobal

olej na smažení

Co na bagetu?

500 g mozzarelly (na pizzu, není naložená)

2 velké bagety

máslo na potření bagety

olivová tapenáda na potření bagety (recept najdeš tady)

  • ale můžeš použít i majonézu smíchanou se sweet&chilly omáčkou, hořčici a místo másla je potři olivovým olejem

Jak na to?

  1. Připrav si rukolu. V míse ji promíchej s nastrouhaným parmazánem. Zakápni olivovým olejem, balzamikovým octem a šťávou z citronu. Dochuť solí a pepřem. Chuť by měla být ostřejší, spíš kyselá. Mísu zabal do potravinářské fólie a nech v ledničce odpočinout.
  2. Kuřecí prsa rozkroj na řízečky. Osol, opepři. Obal nejprve v hladké mouce, pak ve vyšlehaných vejcích se solí a pepřem. A nakonec ve strouhance. V hlubší pánvi na oleji řízečky osmaž dozlatova ze všech stran. Dej si je stranou (ideálně okapat od přebývajícího oleje).
  3. Zatímco se budou řízečky smažit, rozehřej gril (ideálně kontaktní). Mozzarellu nakrájej na plátky. Bagety podélně rozkroj (ne úplně, z jedné strany musí držet spolu), pomaž vnitřní část troškou másla. Rozlož na spodní díl plátky mozzarelly, přiklop a dej zapéct dokřupava do grilu. Sýr se musí rozpustit. Může to trvat 10-15 minut.
  4. Zapečené bagety rozevři. Jednu část potři olivovou tapenádou, na druhou rozlož řízečky, navrch rozděl rukolu, přiklop, nakrájej na menší díly a podávej.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *