Oblíbený salát Nicoise s grilovaným tuňákem

Oblíbený salát Nicoise s grilovaným tuňákem

Dostali jste chuť na rybu? Připravili jsme si pro vás spolu s Mylord Premium recept na salát Nicoise se steaky z tuňáka, zeleninou a francouzskou zálivkou. A nechybí ani chřest.

Tento typ salátu zasytí a je plný “moře zdraví”. Steaky z tuňáky žlutoploutvého mají krásně červenou barvu, která během grilování zesvětlá. My jsme je připravili na grilu, stačila chvilka, maso uvnitř bylo růžové a zůstalo šťavnaté. Více se dozvíte tady.

Salát Nicoise s tuňákem

2 porce

příprava: 1 hodinu

Co na salát?

2 steaky z tuňáka Mylord Premium

800 g uvařených brambůrek (grenaille)

200 g zelených fazolek

100 g zeleného chřestu

8 křepelčích vajíček

14 cherry rajčátek

1 červená cibule

4 hrsti čerstvé rukoly

sůl a pepř

olivový olej

Co na francouzskou zálivku?

2 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce medu

150 ml olivového oleje

1 lžička šťávy z limetky

1 hrst nasekaného oregána

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Steaky z tuňáka nech dopředu povolit. Brambory uvař i se slupkou do měkka. Fazolky spolu s chřestem krátce povař, asi 2 minuty. Poté rychle schlaď v ledové vodě (ideálně s ledem). Křepelčí vajíčka uvař natvrdo, stačí 2 až 3 minuty. Schlaď a oloupej.
  2. Cibuly oloupej, rozpul a nakrájej na jemná kolečka. Cherry rajčátka, brambory a křepelčí vajíčka jen přepul. Chřest a fazolky ještě rozkroj. Steaky z tuňáka potři olivovým olejem, posyp troškou soli a pepře.
  3. Rozpal gril (ideálně kontaktní) a potři ho troškou olivového oleje. Brambůrky spolu s fazolkami a chřestem krátce ogriluj. Steaky z tuňáka griluj z každé strany 2 minuty. Ještě je můžeš dochutit solí a pepřem.
  4. Připrav si francouzskou zálivku. Ingredience přendej do misky a metličkou je vyšlehej. Podle potřeby dochuť ještě medem, solí a pepřem. Grilované brambory přendej do misky k zálivce a opatrně je v ní obal. Přendej je na servírovací talíř. Přidej fazolky s chřestem, rajčátka, cibuli, vajíčka, rukolu a nakonec steaky z tuňáka. Ještě zakapej zálivkou a podávej.

TIP: Do salátu Nicoise můžete přidat i olivy nebo kapary.  

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *