Játrové knedlíčky do polévky jako od babičky

Játrové knedlíčky do polévky jako od babičky

Milujete domácí játrové knedlíčky? A chcete vědět, jak si doma připravit ty nejlepší? Máme pro vás recept a rovnou i jeden tip!

Co by to bylo za polévku bez domácího vývaru, na kousky nakrájené kořenové zeleniny, domácích nudliček, a hlavně bez játrových knedlíčků? Ty nesmí chybět na svatbě ani na svátečně prostřeném stole. Že nevíte jak na ně? Je to jednoduché a stačí vám pár ingrediencí 

Játrové knedlíčky do polévky

4-6 porcí

příprava: 30 minut 

Co na knedlíčky?

200 g kuřecích jater

2 vejce

2 lžíce sušené majoránky

2 lžíce nasekané petrželky

3 stroužky česneku

½ cibule najemno nasekané

sůl a pepř

100 g strouhanky

Jak na to?

  1. Játra očisti a namel (spíš nahrubo) než najemno. Přidej vejce, bylinky, propasírovaný česnek a najemno nasekanou cibuli. Dochuť solí a pepřem, promíchej a postupně přidávej strouhanku na zahuštění. Směs nech 10 minut odpočinout. Pak podle potřeby přidávej strouhanku.
  2. Podstatné je, aby se daly knedlíčky mokrými dlaněmi uhníst a držely tvar. Když přidáš moc strouhanky, knedlíčky budou po uvaření tvrdé.
  3. Vodu přiveď k varu a poté knedlíčky vař 5 až 10 minut podle velikosti. Pak knedlíčky vyndej a použij je do oblíbené polévky, třeba právě do kuřecího vývaru s nudličkami a zeleninou.

TIP: Máme jeden ozkoušený tip, který se ti nemusí líbit. Pokud máš doma Maggi nebo worcestrovou omáčku, přidej je do vroucí vody ke knedlíčkům, pomáhá jim to zachovat chuť. 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *