Milujete domácí játrové knedlíčky? A chcete vědět, jak si doma připravit ty nejlepší? Máme pro vás recept a rovnou i jeden tip!
Co by to bylo za polévku bez domácího vývaru, na kousky nakrájené kořenové zeleniny, domácích nudliček, a hlavně bez játrových knedlíčků? Ty nesmí chybět na svatbě ani na svátečně prostřeném stole. Že nevíte jak na ně? Je to jednoduché a stačí vám pár ingrediencí
Játrové knedlíčky do polévky
4-6 porcí
příprava: 30 minut
Co na knedlíčky?
200 g kuřecích jater
2 vejce
2 lžíce sušené majoránky
2 lžíce nasekané petrželky
3 stroužky česneku
½ cibule najemno nasekané
sůl a pepř
100 g strouhanky
Jak na to?
- Játra očisti a namel (spíš nahrubo) než najemno. Přidej vejce, bylinky, propasírovaný česnek a najemno nasekanou cibuli. Dochuť solí a pepřem, promíchej a postupně přidávej strouhanku na zahuštění. Směs nech 10 minut odpočinout. Pak podle potřeby přidávej strouhanku.
- Podstatné je, aby se daly knedlíčky mokrými dlaněmi uhníst a držely tvar. Když přidáš moc strouhanky, knedlíčky budou po uvaření tvrdé.
- Vodu přiveď k varu a poté knedlíčky vař 5 až 10 minut podle velikosti. Pak knedlíčky vyndej a použij je do oblíbené polévky, třeba právě do kuřecího vývaru s nudličkami a zeleninou.
TIP: Máme jeden ozkoušený tip, který se ti nemusí líbit. Pokud máš doma Maggi nebo worcestrovou omáčku, přidej je do vroucí vody ke knedlíčkům, pomáhá jim to zachovat chuť.