Jak na rychlé pesto z čerstvého koriandru

Jak na rychlé pesto z čerstvého koriandru

Pokud stejně jako my milujete koriandr, vyzkoušejte recept na jednoduché pesto. Můžete si ho připravit do zásoby a dát si ho s těstovinami, kdykoli budete mít chuť.

U nás doma toto pesto patří mezi nejoblíbenější. Dalším naším favoritem je i pesto ze sušených rajčat, olivové a klasika z bazalky. Pokud si připravíš pesta více, přendej ho do čistých uzavíratelných sklenic (zavařovaček) a zalij po okraj olivovým olejem. Uzavři a v ledničce skladuj týden. Po otevření skleničky spotřebuj do 48 hodin. 

Koriandrové pesto

4 porce

příprava: 20 minut

Co na pesto?

1 velký svazek čerstvého koriandru (listy i stonky), asi 200 g

70 g sýru parmazán nebo pecorino + na zasypání těstovin

1 stroužek česneku (nebo 1 lžička sušeného)

40 g slunečnicových semínek + na zasypání těstovin (máme ze Zdraveorechy.cz)

100 ml extra panenského olivového oleje (postupně přidávej)

sůl a pepř

500 g špaget

100 g pancetty na ozdobu

Jak na to?

  1. Do mixovací nádoby dej nahrubo nasekané stonky a listy koriandru (ne kořeny!). Přidej nastrouhaný sýr (část si nech na ozdobu těstovin), nasekaný česnek a na sucho orestovaná slunečnicová semínka (mohou být i neorestovaná). Zalij ¾ olivového oleje, osol, opepři a rozmixuj. Podle potřeby přidej olej, dochuť solí a pepřem.
  2. V osolené vodě s troškou olivového oleje si uvař si špagety na skus (řiď se návodem na obalu). Na nepřilnavé pánvi nasucho orestuj na kostičky nakrájenou pancettu. Uvařené špagety slij, promíchej s pestem, přendej na talíře, ozdob slunečnicovými semínky, pancettou a přidej trošku nastrouhaného sýru. Podávej.

 

 

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *