Nechce se vám dělat klasické koblihy? Vyzkoušejte tyto rychlé – tvarohové. Obejdou se bez kynutí, k přípravě vám stačí prášek do pečiva. A přitom jsou stejně dobré.
Jestli existuje super jednoduchý recept na sladkou jednohubku, pak je to tenhle na koblížky. Někdo je může nazvat pusinkami. Vypadají trochu jako profiterolky, které jsou díky odpalovanému těstu mnohem složitější. Koblížky obalte ve skořicovém nebo vanilkovém cukru, ale můžete je namáčet i v čokoládě.
Smažené tvarohové koblížky
asi 40 koblížků
příprava: 30 minut
Co na koblížky?
500 g plnotučného měkkého tvarohu (ve vaničce)
275 g hrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 vejce
kůra z 1 citronu
olej na smažení
moučkový cukr + vanilkový cukr + mletá skořice na obalování
Jak na to?
- Do mísy přendej tvaroh, mouku, prášek do pečiva, vejce a kůru z citronu. Pomocí balonové metly zadělej hustší těsto.
- V rendlíku rozehřej olej (na 180 °C). Pomocí lžičky tvaruj malé koblížky a smaž je dozlatova ze všech stran. Lžičku podle potřeby namáčej v horké vodě, nebude se ti na ní lepit těsto.
- Usmažené koblížky nech okapat od přebytečného oleje v sítu. Pod něj umísti misku na zachycení oleje.
- V misce, ve které se ti budou koblížky dobře obalovat, smíchej moučkový cukr, vanilkový cukr a mletou skořici (podle chuti) a koblížky ve směsi obal.