Rychlovka v podobě špaget aglio olio e peperoncino

Rychlovka v podobě špaget aglio olio e peperoncino

Které těstoviny připravíte za pár minut? Špagety s česnekem, chilli papričkami, ančovičkami, petrželkou a sýrem pecorino.

Kdo by taky neznal aglio olio! Tradiční pastu z Neapole. Možná jste zvyklí na verzi bez ančoviček nebo bez sýra. Ale právě tyhle dvě ingredience dávají špagetám ty pravé grády. Jako u všech italských receptů, i zde jsou základem kvalitní suroviny. Vždy se připravují čerstvé a rovnou se podávají. 

Špagety aglio olio (e peperoncino)

4 porce

příprava: 20 minut

Co na špagety?

500 g špaget

80 g ančoviček nebo sardinek (filety v oleji)

8 stroužků česneku

2 chilli papričky

100 g sýra pecorino

2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky

olivový olej

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Špagety uvař v osolené vodě na skus dle návodu na obalu. Mezitím na olivovém oleji orestuj nadrobno nasekané filety ančoviček, přidej na jemné plátky nakrájený česnek a chilli papričky (dle chuti, může jich být i více). Vše krátce orestuj, aby se chutě spojily.
  2. Slij uvařené špagety. Do připravené směsi přidej nasekanou petrželku, těstoviny a pečlivě promíchej. Podávej s nastrouhaným sýrem pecorino.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *