Italský chlebový salát Panzanella jinak

Italský chlebový salát Panzanella jinak

Rajčata jsou osvěžující. Přidejte k nim pár základních ingrediencí a připravte si letní bezmasou chuťovku připomínající známý salát Panzanella.

Když jsme ve Veroně ochutnali tento způsob přípravy rajčat, byli jsme nadšení. Dokonce se s námi v Locanda Ristori podělili o recept. Náš překlad asi nebyl úplně přesný, ale pokusili jsme se chuť i konzistenci maximálně napodobit. A je to fakt něco, co (nejen) během horkého počasí musíte ochutnat a příprava je přitom tak jednoduchá. Stejně jako styl podávání – se světlým pečivem nebo s focacciou.

Rajčata na způsob salátu Panzanella

2 větší porce (nebo 4 chuťovky)

příprava: 10 minut

Co na rajčata?

6 plátků toustového chleba

1 lžička jablečného octa

2 velká zralá rajčata

1 lžíce olivového oleje

1 hrst čerstvého oregana

sůl a pepř

cherry rajčátka na ozdobu

světlé pečivo na podávání (skvělá je focaccia)

Jak na to?

  1. Z toastového chleba okrájej kůrky (ty nepoužiješ). Nakrájej ho na malé kostičky, přendej je do misky. Zalij octem a přidej dužinu z rajčat, vše dohromady rozmačkej pomocí vidličky.
  2. Přidej olivový olej, nasekané oregano a dochuť solí a pepřem. Vše důkladně promíchej. Podávej se světlým pečivem a cherry rajčátky.

2 Comments
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *