Rajčata jsou osvěžující. Přidejte k nim pár základních ingrediencí a připravte si letní bezmasou chuťovku připomínající známý salát Panzanella.
Když jsme ve Veroně ochutnali tento způsob přípravy rajčat, byli jsme nadšení. Dokonce se s námi v Locanda Ristori podělili o recept. Náš překlad asi nebyl úplně přesný, ale pokusili jsme se chuť i konzistenci maximálně napodobit. A je to fakt něco, co (nejen) během horkého počasí musíte ochutnat a příprava je přitom tak jednoduchá. Stejně jako styl podávání – se světlým pečivem nebo s focacciou.
Rajčata na způsob salátu Panzanella
2 větší porce (nebo 4 chuťovky)
příprava: 10 minut
Co na rajčata?
6 plátků toustového chleba
1 lžička jablečného octa
2 velká zralá rajčata
1 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvého oregana
sůl a pepř
cherry rajčátka na ozdobu
světlé pečivo na podávání (skvělá je focaccia)
Jak na to?
- Z toastového chleba okrájej kůrky (ty nepoužiješ). Nakrájej ho na malé kostičky, přendej je do misky. Zalij octem a přidej dužinu z rajčat, vše dohromady rozmačkej pomocí vidličky.
- Přidej olivový olej, nasekané oregano a dochuť solí a pepřem. Vše důkladně promíchej. Podávej se světlým pečivem a cherry rajčátky.
Bezva nápad, prima inspirace, určitě vyzkouším
Děkujeme, dejte vědět, jak vám chutnalo:-)